Παναγιωτόπουλος: Δε συζητάμε με Τουρκία όσο παριστάνει τον «νταή»

Η Ελλάδα θα αντιδράσει αν έρθει ερευνητικό νότια της Κρήτης διαμήνυσε

«Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με όρους εκβιασμού» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σχετικά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τις τελευταίες ημέρες, για «διάλογο». 

Τσαβούσογλου: Ας προσπαθήσει το ελληνικό ναυτικό να μας σταματήσει!

«Δεν μπορείς να καλείς σε διάλογο με όρους ευθείας  αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, τέτοιον διάλογο δεν τον θέλουμε» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός Άμυνας στο Star: Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή!    

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε ότι για να καθίσουν οι δύο χώρες σε ένα τραπέζι διαλόγου, «η Τουρκία θα πρέπει να επιδείξει ένα πνεύμα καλής γειτονίας και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου». Όπως μάλιστα πρόσθεσε η «Τουρκία λειτουργεί ως ο ταραχοποιός ή ο ταραξίας ή ο νταής της περιοχής, δε γίνεται έτσι να συζητάς». 

Ισχυρό μήνυμα αποτροπής από Δένδια: Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα  

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δε θέλησε να αναφερθεί σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες αλλά ήταν ξεκάθαρος ότι σε περίπτωση που αμφισβητηθούν η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα «η Ελλάδα θα αντιδράσει», όπως στην περίπτωση στην οποία θα σταλεί τουρκικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης, όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση.                
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top