Παιχνίδια Τραμπ - Ερντογάν κάτω από το τραπέζι στη Λιβύη;   

Δεν έχουν επιβεβαιώσει οι ΗΠΑ τους ισχυρισμούς Τσαβούσογλου

«Τραμπ και Ερντογάν κάνουν business και δεν είναι καθόλου απίθανο ότι κλείσανε τη συμφωνία κάτω από το τραπέζι, χωρίς να το ξέρει ούτε το State Department, ούτε ο Aμερικανός πρέσβης Πάιατ που μας στηρίζει» σχολίασε η Κάτια  Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με τον ισχυρισμό του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η χώρα του έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ για τη Λιβύη.  

Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Γαλλία ευθύνονται για θανάτους σαν του Φλόιντ!  

Η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ του Star ανέφερε:

Σκληρό μήνυμα από το Πεντάγωνο: Θα κάψουμε όποιον πατήσει ελληνικό έδαφος  

«Αν πάντως ο Τραμπ έδωσε τα κλειδιά της Λιβύης στον Ερντογάν αυτό  σημαίνει  ότι ο σουλτάνος θα εφαρμόσει το ψευδομνημόνιο και θα επιχειρήσει τις γεωτρήσεις με αμερικανική πλάτη.  

Η ισχυροποίησή του θα προκαλέσει μια τρομερή αστάθεια σε όλη την περιοχή μας,  με την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Αλγερία να αντιδρούν στην οθωμανική επέκταση.  

Όπως επίσης θα δώσει στον Ερντογάν και νέα διέξοδο για να απειλεί και εμάς και την Ευρώπη με τους μετανάστες. Εμείς του κλείσαμε το Αιγαίο και τώρα θα μπορεί να τους οδηγεί σε Ελλάδα και Ιταλία, μέσω Λιβύης».  

Δένδιας: Θέλουμε συμφωνία για ΑΟΖ και με την Αίγυπτο

Κατέληξε η Κ. Μακρή στην αναφορά της:

«Μετά από 24 ώρες πάντως οι Αμερικανοί δεν το έχουν επιβεβαιώσει αλλά και δεν το έχουν διαψεύσει. Αυτοί είναι αμήχανοι και εμείς πολύ ανήσυχοι».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top