Καραμανλής: Στόχος να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023 η Πατρών - Πύργου    

Θα δημοπρατηθούν άμεσα τα έργα αν τα εγκρίνει η ΕΕ   

Κώστας Καραμανλής

«Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι το 2023 να έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την γρήγορη ολοκλήρωση του έργου. Είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε plan B, έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του και ότι και να γίνει ο αυτοκινητόδρομος θα είναι έτοιμος το 2023» διαβεβαίωσε μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Έως τις 31 Οκτωβρίου τα μειωμένα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς

«Το μπαλάκι έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα αποφασίσει αν είναι συμβατή η αλλαγή του μοντέλου κατασκευής που έχει προτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ καταργώντας τις κατατμήσεις και προχωρώντας σε συμφωνία με τον παραχωρησιούχο» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος επισήμανε ότι  «αν το έργο εγκριθεί από την ΕΕ και ξεκινήσει, ο χρόνος υλοποίησης κατασκευής του είναι 36 μήνες. Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε και πριμ για να τελειώσει πιο γρήγορα».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι θα υπάρχουν διόδια, «το λέμε δεν κοροϊδεύουμε τον ελληνικό λαό» όπως τόνισε, αλλά διευκρίνισε  ότι «θα είναι 0,06 λεπτά το χιλιόμετρο, και θα είναι τα φθηνότερα στην Ευρώπη».


Κώστας Καραμανλής: Τι είπε για ΟΑΣΘ και μετρό Θεσσαλονίκης


Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση διασφάλισε τη χρηματοδότηση μέχρι 30 εκατ. ευρώ, για την οδική ασφάλιση για διορθώσεις -παρεμβάσεις στον υφιστάμενο οδικό άξονα.

«Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμες οι μελέτες, και θα δημοπρατηθούν άμεσα τα έργα ώστε άμεσα να ξεκινήσουν και οι εργασίες στα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις για να πάψουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές» ανέφερε για τον οδικό άξονα ο κ. Καραμανλής.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top