«Αδειάζει» τον Τσίπρα για τη συμφωνία με Ιταλία από το 2016 ο Κοτζιάς

Έκανε λόγο για «μισές αλήθειες» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Για «μισές αλήθειες», σχετικά με όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Είναι εξέλιξη που θα μπορούσαμε να την έχουμε το 2016. Εμείς την χαιρετίζουμε. Είχαμε συμφωνήσει τα ίδια τότε με τον Τζεντιλόνι, να ψαρεύουν οι Ιταλοί στα 6-12 μίλια και να έχουν επήρεια τα νησιά. Ο Κοτζιάς είπε τότε ότι θα δεχθούμε κριτική από την αντιπολίτευση. Τώρα εμείς δίνουμε έγκριση. Υπάρχει μία σοβαρή διαφορά με το 2016: τότε δεν υπήρχε το τουρκο-λυβικό σύμφωνο. Η συμφωνία κλείνει με συμβιβασμούς όχι τραγικούς. Θα μπορούσε και με την Αλβανία να κλείσει η συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη σε συνέντευξή στο Φόρουμ των Δελφών.

Τσίπρας: Οι selfies, τα αστεία με Χαρδαλιά και η οπαδική κουβέντα

«Δεν αληθεύει αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας. Πολύ λυπάμαι. Καταφεύγει πολλές φορές σε μισές αλήθειες. Δεν είπα δεν το κάνουμε. Είπα θα κάνουμε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης αφού κλείσουμε τους κόλπους», σχολίασε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στο Open.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έφερε την ύφεση πριν τον κορωνοϊό

«Επί δύο χρόνια κάναμε συστηματική δουλειά για τη συμφωνία και η κυβέρνηση φοβήθηκε και δεν προχώρησε. Mε την ΑΟΖ δεν επεκτείνεται η Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών δεν έχει καταλάβει ακόμη τη διαφορά», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς και κατέληξε: «Στον συμβιβασμό δίνεις και παίρνεις, η Ιταλία παίρνει περισσότερα από μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top