Επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρα στα Μέγαρα   

Για την τοποθέτησή του υπέρ της μεταφοράς μεταναστών στην περιοχή  

Γιώργος Τσίπρας

Επίθεση δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας από κατοίκους του δήμου Μεγάρεων, με βαριές εκφράσεις εναντίον του.  «Προδότη, δε ντρέπεσαι λίγο, αίσχος» ήταν μερικές από τις εκφράσεις του του απηύθυναν,    λόγω της  τοποθέτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων, στη συνεδρίαση του οποίου παρευρέθηκε, υπέρ της μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε πρώην στρατόπεδο, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην περιοχή. 

 

Μεγάλα επεισόδια στη Μαλακάσα - Διαμαρτυρία για το hot spot

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή  του υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε «οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών κατηγορώντας την Κυβέρνηση Μητσοτάκη σαν «ηθικό αυτουργό της επίθεσης.

Οι «53» εναντίον Γιώργου Τσίπρα: Ρε τι τραβάμε με τα ξαδέρφια…

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει σε δήλωσή του: 

«Οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών μου επιτέθηκε χθες το βράδυ έξω από το Δημαρχείο Μεγάρων. Ως βουλευτής συμμετείχα κατόπιν πρόσκλησης, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στη Νέα Πέραμο, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση με το Δήμο, κι ενώ μόλις στις 13 Μαΐου το Υπουργείο διαβεβαίωνε το Δήμο πως δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. 

Ήμουν ο μόνος βουλευτής της περιοχής που συμμετείχα στη συνεδρίαση ενώ και οι τρεις βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης απουσίαζαν χαρακτηριστικά. Στην τοποθέτησή μου, η οποία μεταδίδονταν ζωντανά σε συγκεντρωμένο πλήθος, υποστήριξα την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών προς στην ενδοχώρα, αλλά με τρόπο αναλογικό και δίκαιο, και μόνον μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έξω από το Δημαρχείο δέχτηκα επίθεση και προπηλακισμούς από ομάδα ακροδεξιών, επίθεση οργανωμένη και προετοιμασμένη από πριν. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης. Η ΝΔ αφού εξέθρεψε την Ακροδεξιά και τις συμπεριφορές μίσους κρύβεται και σήμερα πίσω από αυτές μπροστά στα αδιέξοδα της μεταναστευτικής της πολιτικής. Το επιβεβαιώνουν η χθεσινή δειλία των βουλευτών της να παρευρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και η στημένη επίθεση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε την ακροδεξιά επίθεση. Οφείλει να την καταδικάσει και η κυβέρνηση και να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση Μηταράκη για δημιουργία δομής φιλοξενίας χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση με το Δήμο Μεγάρων».
  
Την επίθεση καταδίκασε και ο Δήμος Μεγαρέων ο οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «τέτοιες συμπεριφορές βίας και προπηλακισμού είναι καταδικαστέες από όλους όταν μάλιστα είναι εις βάρος αιρετών εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν τιμούν κανέναν, δεν ωφελούν, προσβάλλουν βάναυσα και πληγώνουν την ίδια τη Δημοκρατία».


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top