Στεφανής: Δε συμφέρει την Τουρκία θερμό επεισόδιο

Τι απάντησε για την ανάρτηση του γαμπρού του Ερντογάν

«Ψυχραιμία παρ’ όλες τις προκλήσεις, ένα θερμό επεισόδιο δεν συμφέρει την Τουρκία πρωτίστως» ήταν η απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με τη γείτονα χώρα. 

«Έχει ανοιγμένα μέτωπα σε πάρα πολλές πλευρές. Έχει το εσωτερικό της, έχει τη Λιβύη, έχει τη Συρία, έχει την ενέργεια, δεν θέλει να ανοίξει ένα μέτωπο με την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανής, μιλώντας στον Σκάι.

Κατατέθηκε η τροπολογία για μειωμένη εργασία και νέους μισθούς

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα αντιπρόσωποι 27 ευρωπαϊκών χωρών».

Αναφερόμενος στον Έβρο, ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι προστίθενται συνεχώς νέες δυνάμεις για την ενίσχυση της φύλαξης και πως πέραν της κατασκευής του φράχτη, στο σύνολο των 208 χιλιομέτρων του ποταμού Έβρου υπάρχουν εμπόδια σε 42 χιλιόμετρα σε σημεία που υπάρχει η εκτίμηση ότι θα μπορούσαν να περάσουν πρόσφυγες και μετανάστες.

O υφυπουργός σχολίασε και την ανάρτηση του γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με βίντεο που φέρεται να είναι από πτήση drone στον Έβρο.

Ο κ. Στεφανής το διέψευσε λέγοντας: «Δεν επιβεβαιώνεται αυτή η πτήση. Μπορεί κάπου να πέταξε να έδωσε ένα όνομα. Στον Έβρο όμως δεν έχει παρατηρηθεί αυτή η πτήση».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top