Κατατέθηκε η τροπολογία για μειωμένη εργασία και νέους μισθούς

Τι προβλέπεται για επίδομα άδειας και δώρο Χριστουγέννων

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου θα είναι ενεργός ο μηχανισμός ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Ο μηχανισμός εφαρμόζεται αποκλειστικά σε εργαζομένους που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, πλήρους απασχόλησης, και ο εργοδότης μπορεί να κάνει χρήση του μηχανισμού για το σύνολο των εργαζομένων και για όσο χρονικό διάστημα θεωρεί ότι είναι απαραίτητο από έναν έως και περισσότερους μήνες.

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά 20 μονάδες η Νέα Δημοκρατία

Στους εργαζομένους των επιχειρήσεων-εργοδοτών που εντάσσονται στον μηχανισμό, καταβάλλεται οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας, που ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων, που αντιστοιχούν στον χρόνο κατά τον οποίο δεν εργάζονται. 

Μιχαηλίδου: Να αποφεύγουν να μπαίνουν στα νηπιαγωγεία οι γονείς

Οι ασφαλιστικές εισφορές θα καλύπτονται πλήρως από τον εργοδότη επί του ονομαστικού μισθού των εργαζομένων, ενώ σε περίπτωση που ο μισθός του εργαζόμενου υπολείπεται του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ τότε το κράτος αναπληρώνει την διαφορά.

Μέσω του μηχανισμού καταβάλλεται αναλογία του επιδόματος αδείας και του επιδόματος Χριστουγέννων έτους 2020, που ανέρχεται στο 60% των μειωμένων αποδοχών των εργαζομένων.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που κάνουν χρήση του μηχανισμού υποχρεούνται να μην προβούν σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται σε αυτόν και, σε περίπτωση πραγματοποίησής της, αυτή είναι άκυρη. Υποχρεούνται δε να διατηρήσουν τους ονομαστικούς μισθούς των εργαζομένων αυτών για όσο χρονικό διάστημα εντάσσεται ο καθένας από αυτούς στον μηχανισμό.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία για τη «Συνεργασία»

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top