Μπακογιάννης στη Βουλή: Πότε θα γίνει η παρέμβαση για τον μεγάλο περίπατο

Οι στόχοι του Δήμου Αθηναίων και η επίπτωση στις συγκοινωνίες    

«Ο μεγάλος περίπατος είναι το μεγάλο σχέδιο. Αγγίζει τα 7 χιλιόμετρα. Θέλουμε να επανασυστήσουμε το κέντρο της πόλης και το μεγαλείο της Αθήνας. Θέλουμε μια πόλη φιλική στον κάτοικο και τον τουρίστα» τόνισε ο  δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης,  μιλώντας στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, για την παρέμβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας», στο star.gr

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα οφέλη και τους στόχους του μεγάλου περιπάτου της Αθήνας και διαβεβαίωσε ότι η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, ενώ  θα  έχει συνολικό μήκος 7 χιλιόμετρα.

 «Να επανα-συστήσουμε και να επανα-νοηματοδοτήσουμε το ιστορικό κέντρο. Να συνομιλούμε όχι μόνο με το χθες, αλλά και με το αύριο της πόλης. Αυτός είναι ο στόχος μας» επισήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων. 

 «Θα δείτε βάψιμο στους δρόμους, αστικό εξοπλισμό όπως παγκάκια και ζαρντινιέρες και πολύ πράσινο. Αυτό μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε το έργο στην πράξη. Είναι η διαβούλευση στην πράξη αυτό το έργο», διαβεβαίωσε ακόμη ο δήμαρχος της πρωτεύουσας. 

Μπακογιάννης: Η Αθήνα αλλάζει πρόσωπο - Το κέντρο στα ευρωπαϊκά πρότυπα!

Όπως επισήμανε για την υλοποίηση του έργου θα υιοθετηθούν οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, ενώ  θα εφαρμοσθεί ειδικό χωρικό σχέδιο και ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη του ΕΜΠ για το κέντρο της Αθήνας.

Στόχος επίσης είναι να απελευθερωθεί άμεσα περισσότερος δημόσιος χώρος, να μειωθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και  να μειωθούν τα όρια ταχύτητας στο κέντρο, ενώ με αυτό τον τρόπο μπορούν να περιοριστούν κατά 50% τα τροχαία ατυχήματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top