Πέτσας: Πότε θα αποφασίσει ο Μητσοτάκης για τα δημοτικά  

Τι θα γίνει με το τεστ σε τουρίστες  και πότε θα αλλάξουν οι κανόνες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει γύρω στις 25/5 για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, δήλωσε ο  υφυπουργός στον πρωθυπουργό και  κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Έχει βάλει ως όρο για να ανοίξουν την 1η Ιουνίου,  να κινείται καθοδικά η επιδημία. Αυτή τη στιγμή η προϋπόθεση καλύπτεται. θα δούμε πώς θα πάνε Γυμνάσια και Λύκεια. Η  πρόνοια είναι να ανοίξουν όλες οι τάξεις» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας.

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε εμμέσως ότι εξετάζεται να ανοίξουν νωρίτερα τα εποχιακά καταλύματα, λέγοντας ότι «μεταξύ άλλων εξετάζεται  και αυτό» ενώ για τα test σε τουρίστες επισήμανε: 

MRB για το Star: Με 19,7% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου 

«Μέχρι 15 Ιουνίου που δεθα έχουμε μαζική προσέλευση τουριστών,  όποιος έρχεται θα κάνει τεστ και θα μένει σε ξενοδοχείο. Αν το αποτέλεσμα ειναι αρνητικό πάει όπου θέλει,  αν όχι μένει 14 μέρες σε καραντίνα.

Μετά  τις 15 Ιουνίου που έχει βάλει όριο και η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή για τον τουρισμό, θα έχει υπάρξει ένας συγχρονισμός των επιδημιολογικών κύκλων των χωρών της ΕΕ και το τεστ πιθανόν δεν θα είναι τόσο απαραίτητο. Σήμερα δεν μοιάζει τόσο απαραίτητο όσο έμοιαζε πριν ένα μήνα».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top