Σακελλαροπούλου: Οι Θρακιώτες απέδειξαν και πάλι την αγωνιστικότητά τους 

Τι δήλωσε η Πρόεδρος για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση    

«Οι Θρακιώτες απέδειξαν για μια φορά ακόμα την υπευθυνότητα και την αγωνιστικότητά τους» δήλωσε η  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης.   

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε συγκεκριμένα:  

«Η φετινή επέτειος των 100 χρόνων από την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό βρίσκει την Αλεξανδρούπολη, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, σε μια δημιουργική και αναγεννητική πορεία. Σε μια περίοδο διπλής κρίσης, με τις προκλήσεις και την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας να κορυφώνονται και με την πανδημία να απειλεί την δημόσια υγεία και την οικονομία μας, οι Θρακιώτες απέδειξαν για μια φορά ακόμα την υπευθυνότητα και την αγωνιστικότητά τους. Μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις μας, με ψυχραιμία και υψηλό εθνικό φρόνημα, διαφυλάττουν τα ελληνικά σύνορα, τα σύνορα της Ευρώπης». 

Τα μηνύματα Δένδια, Θεοδωρικάκου και Γεννηματά για την επέτειο 

Μήνυμα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης ανήρτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στον λογαριασμό του στο twitter.

 

«100 χρόνια ελεύθερη Θράκη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Θρακιώτες!», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.

«Νιώθω πολίτης αυτού του τόπου. Δεν μπορεί να είναι κανείς Έλληνας και να μη νιώθει πολίτης της Θράκης» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος από την Κομοτηνή. 

«Τιμούμε τους αγώνες του θρακικού ελληνισμού για πρόοδο, ειρήνη, δημοκρατία και αισθανόμαστε περήφανοι για το μοναδικό μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης που εκπέμπει η Θράκη παγκοσμίως, στην ταραγμένη εποχή μας», επισημαίνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφη Γεννηματά,  σε δήλωσή της για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης, στις 14 Μαΐου του 1920

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top