Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με εντατικολόγους: Ανυπολόγιστη η προσφορά σας

«Να αφήσουμε πίσω μας μια ουσιαστική παρακαταθήκη»

Τηλεδιάσκεψη με στελέχη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας πέντε μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων, τον Απόστολο Αρμαγανίδη από το «Αττικόν», την Αναστασία Κοτανίδου από τον «Ευαγγελισμό», την Αντωνία Κουτσούκου από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», την Ελένη Γκέκα από το ΑΧΕΠΑ και τη Μηλίτσα Μπιτζάνη από το «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εντατικολόγους για την ανυπολόγιστη προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και για το συνολικό έργο τους.

Ανακοινώνει με διάγγελμα αυστηρότερα πρόστιμα ο Μητσοτάκης

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέταση των κύριων αναγκών, που έχουν οι ΜΕΘ, προκειμένου να προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τις υλικοτεχνικές υποδομές και το έμψυχο δυναμικό, που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, και πέραν του Covid-19.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να εξασφαλίσει τον χρόνο που απαιτείται ώστε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) να ενισχυθεί περαιτέρω και να προετοιμαστεί καλύτερα. Χάρη σε αυτή την πρώτη νίκη, προσέθεσε, το σύστημα υγείας έχει το περιθώριο να προετοιμαστεί για ενδεχόμενο δεύτερο «κύμα» του κορωνοϊού ή για οποιαδήποτε μελλοντική κρίση.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε προς τους εντατικολόγους ότι μας έχετε εμπνεύσει συνολικά με την δουλειά σας μια νέα εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις δυνατότητές του και κυρίως τους ανθρώπους του και τους ζήτησε τις δικές τους εμπειρίες για τις ελλείψεις τις οποίες εντοπίζουν.

«Ο σκοπός μας είναι να αφήσουμε πίσω μας μια ουσιαστική παρακαταθήκη, για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη κρίση. Θα έρθει η επόμενη κρίση. Όπως έλεγα και σε κάποιους συνεργάτες μου δεν θα θέλω ποτέ να ξαναφτάσουμε στο σημείο -το δύσκολο σημείο, θυμάμαι είχα γίνει και εγώ αποδέκτης τέτοιων αιτημάτων- να πρέπει να ζητείται η παρέμβαση ενός πολιτικού για το ποιος Έλληνας πολίτης θα έχει ή δεν θα έχει τελικά πρόσβαση σε ένα κρεβάτι Εντατικής. Αυτό πρέπει να το αφήσουμε τελείως πίσω μας».

Οι εντατικολόγοι στάθηκαν στην ανάγκη αύξησης των μόνιμα διαθέσιμων κλινών και ενίσχυσης των ΜΕΘ με εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές. Η αύξηση της δυναμικότητας, προσέθεσαν, θα επιτρέψει στις Μονάδες να δέχονται ασθενείς προτού η επιδείνωση της υγείας τους καταστήσει απόλυτα αναγκαία την εντατική θεραπεία, αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα των νοσοκομείων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top