Επιστρατεύει χιλιάδες αστυνομικούς για ελέγχους ο Χρυσοχοΐδης

Όσοι επιστρέψουν από Έβρο - νησιά θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιτήρησης

«Όσοι αστυνομικοί βρίσκονται στον Έβρο και νησιά, θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιτήρησης των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας», ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στον δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος, που λόγω του κορωνοϊού είναι ανύπαρκτο.

Κορωνοϊός: Χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ο ίδιος τόνισε πως στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα, ενώ ξεκαθάρισε πως προβλέπεται κλιμάκωση των ποινών, εάν δεν τηρούνται τα μέτρα.

Έκκληση Σταϊκούρα: Μην πηγαίνετε χωρίς λόγο στα γκισέ των τραπεζών

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, και στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει πρόστιμα, «αλλά να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια».

«Στόχος μας είναι να μείνουμε σπίτι. Ο εχθρός είναι αόρατος, ύπουλος, πολύ επιθετικός... Μέχρι να βρούμε το πραγματικό φάρμακο, το μόνο φάρμακο είναι η απομόνωση. Ας πάρουμε μια απόφαση τον επόμενο μήνα να είμαστε στα σπίτια μας», τόνισε. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top