Έρχονται διευκολύνσεις για την πληρωμή ρεύματος

Οι ρυθμίσεις θα αφορούν σε εργαζομένους και επιχειρήσεις που πλήττονται

Λογαριασμός ΔΕΗ

Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση για την πληρωμή των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Παραπολιτικά FM και Alpha Radio, οι ρυθμίσεις θα αποφασιστούν, αφού πρώτα σταθμιστούν όλες οι παράμετροι, ενώ το κόστος τους θα καλυφθεί από την κυβέρνηση.

«Μελετάμε την κατάσταση και με τη ΔΕΗ και με τους εναλλακτικούς παρόχους. Οι όποιες πρωτοβουλίες δεν μπορούν να αναληφθούν μέσω της ίδιας της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών, εκτός βέβαια και αν το επιθυμούν οι ίδιες. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης όλες οι εταιρείες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών. Τα όποια μέτρα για την ηλεκτρική ενέργεια θα πληρωθούν από την κυβέρνηση, όχι από τη ΔΕΗ», είπε ο υπουργός,

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΚΤ, να συμπεριλάβει και τα ελληνικά ομόλογα στο νέο πρόγραμμα που εξήγγειλε: «Επειδή η ΕΚΤ είναι πιο αυστηρή συνήθως από ότι το Eurogroup, το πράγμα έχει να κάνει με την αξιοπιστία του ίδιου του πρωθυπουργού προσωπικά σε διεθνές επίπεδο, αλλά έχει να κάνει και την προσπάθεια όλης της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες και το μήνυμα που εκπέμπει ότι είναι μία σοβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top