Έκτακτα μέτρα στα σύνορα για τον κορωνοϊό σχεδιάζει η κυβέρνηση

Νέες αποφάσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών

Η κυβέρνηση σχεδιάζει αυξημένα μέτρα για το μεταναστευτικό λόγω και του φόβου για μεταδοτικές ασθένειες, μία από αυτές είναι ο κορωνοϊός. 

Το επόμενο και πιο δραστικό βήμα της κυβέρνησης είναι το «σφράγισμα» των συνόρων, ακόμα και η απώθηση. Αυτό σημάινει ότι οι βάρκες που θα προσεγγίζουν τον ελλαδικό χώρο, θα έχουν στενή παρακολούθηση και θα αναγκάζονται να επιστρέφουν πίσω. 

Μηταράκης: Αυτά είναι τα τέσσερα fake news που λένε στους νησιώτες

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «προετοίμασε» το έδαφος, με τους νομικούς της κυβέρνησης να μελετούν το ευρωπαϊκό δίκαιο για να στηριχθεί η κυβέρνηση στην πρόληψη της απειλής της δημόσιας υγείας.

Έρχονται νέα μέτρα για την αποσυμφόρηση των νησιών

Την ίδια στιγμή, συζητήθηκαν και άλλα θέμα τα οποία αφορούν την αποσυμφόρηση των νησιών, όπως το ότι έρχεται ακόμα πιο αυστηρός νόμος για το άσυλο. 

Η διαδικασία ασύλου θα λήγει πλέον σε 60 ημέρες και όχι σε έξι μήνες, όπως ήταν ως τώρα, ενώ θα επανεξεταστούν όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, για να διαπιστωθεί  αν πρόκειται όντως για άτομα κάτω των 18.

Όσον αφορά στα άτομα που δε λαμβάνουν άσυλο, δε θα κυκλοφορούν πλέον ελεύθερα, δεν θα έχουν κανένα επίδομα ούτε στέγη και θα μπαίνει άμεσα στη σειρά για επιστρφή στη χώρα προέλευσης. 

Με τα δύο αυτά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να πείσει τους νησιώτες ότι αφενός θα κλείσουν τα σύνορα και αφετέρου θα υπάρξει γρήγορη αποσυμφόρηση των νησιών.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top