Μηταράκης: Αυτά είναι τα τέσσερα fake news που λένε στους νησιώτες

Ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως οι ανοικτές δομές θα κλείσουν

ΜΑΤ στη Λέσβο

Για τέσσερα «κραυγαλέα fake news», που διακινούνται στους κατοίκους των νησιών του βορείου Αιγαίου σχετικά με τις κλειστές δομές μεταναστών, έκανε λόγο ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον Σκάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

-    Το πρώτο ψέμα αφορά στο μέγεθος των δομών, τονίζοντας ότι «οι δομές είναι συγκεκριμένες, έχουμε από την αρχή ορίσει το μέγεθος τους». Όπως τόνισε, συνολικά στα πέντε νησιά θα δημιουργηθούν 20.000 θέσεις φιλοξενίας, ενώ σήμερα έχουν πάνω από 42.000. «Θεωρούμε ότι με τις ροές που υπάρχουν, αλλά και αυτές που αναμένονται, είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός», είπε ο κ. Μηταράκης.

Αναχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τη Λέσβο

-    Το δεύτερο ψέμα έχει να κάνει με την μόνιμη παραμονή των αιτούντων ασύλου στα νησιά. Όπως διευκρίνισε, στόχος της κυβέρνησης είναι να φεύγουν στους δύο μήνες όσοι παίρνουν θετικές αποφάσεις ασύλου και όσοι έχουν αρνητικές, «να φεύγουν στους έξι μήνες».

-    Το τρίτο fake news αφορά το κλείσιμο των δομών, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να επαλαμβάνει πως «είναι ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός, όπως και όλοι μας, πως η Μόρια, το Βαθύ, η ΒΙΑΛ, το Καρά Τεπέ θα κλείσουν. Ήδη, έχω ζητήσει από τους Δημάρχους να δουλέψουμε πάνω στο διαδικαστικό κομμάτι».

-    «Το τέταρτο και τελευταίο μεγάλο ψέμα είναι ότι εμείς θυσιάζουμε τα νησιά, προκειμένου να μην μεταφέρουμε πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα», σημείωσε. «Είναι σταθερή άποψή μας ότι χρειάζονται 20.000 θέσεις φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, τα 42.000 περίπου άτομα που βρίσκονται, αυτήν την στιγμή, στα νησιά, θα μειωθούν κάτω από το μισό μέσα στο 2020», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top