Τσίπρας για προσφυγικό: Αφημένα στην τύχη τους τα νησιά

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, είναι η ώρα των αποφάσεων

Τσίπρας στα Ιωάννινα

Πυρά στην κυβέρνηση για το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, πριν ξεκινήσει την περιοδεία του στην Άρτα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία».

«Βλέπουμε πώς έχει να διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα και δεν αναφέρομαι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρομαι και στο προσφυγικό, όπου οι μεγάλες προσδοκίες και υποσχέσεις αποδεικνύονται απατηλές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, τα νησιά μας είναι αφημένα στην τύχη τους, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός παρά μόνο μια ακραία ρητορική», πρόσθεσε, επικρίνοντας την κυβέρνηση από τη μία για «ακραία ρητορική δίχως σχέδιο στο προσφυγικό» και, από την άλλη, για «εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η προεκλογική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο τόπος και ο λαός όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτή η κυβέρνηση αποτελεί ένα μεγάλο πισωγύρισμα για τον τόπο. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε παρά μονάχα τη γέννηση νέων μεγάλων προβλημάτων»

Πέτσας: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, είναι η ώρα των αποφάσεων

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πολιτικής των κλειστών δομών και της απόφασης για την επίταξη χώρων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

«Έχει τελειώσει η περίοδος των διαπιστώσεων, είναι η ώρα των αποφάσεων. Ο διάλογος δεν πρέπει να είναι άλλοθι αδράνειας

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη όταν θα αυξηθούν οι ροές. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει αναπτυχθεί το σχέδιο της κυβέρνησης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, μιλώντας για τις περιοχές όπου θα δημιουργηθούν οι κλειστές δομές τόνισε ότι «είναι σχετικά απομακρυσμένες, χωρίς κάποια ιδιαίτερη εμπορική αξία, είναι μάλλον απαξιωμένες».

Όπως είπε, οι εκτάσεις επιτάσσονται για τρία έτη και θα καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες ενοίκιο από το ελληνικό Δημόσιο.

Σχετικά με τη ρήξη με την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «έχουμε μια καλή συνεργασία και με τον Περιφερειάρχη και με τους Δημάρχους και με τους τοπικούς φορείς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top