Οικονομικά κίνητρα στους μετανάστες για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους!

Τι αποκάλυψε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

3.070 ευρώ σε φάκελο στο αεροδρόμιο, την ώρα της αναχώρησης θα παίρνει όποιος μετανάστης δηλώσει ότι θέλει να επιστρέψει εθελοντικά  στη χώρα από την οποία ήρθε και να φτιάξει εκεί τη ζωή του, αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα!    

Πώς θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να βάλει τάξη σε ΜΚΟ και μεταναστευτικό

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανά0στευσης - ο οποίος θα πληρώσει και το πρόγραμμα - ετοιμάζουν μεγάλη καμπάνια και ελπίζουν ότι κάποιοι θα ανταποκριθούν αφού έχουν διαπιστώσει πως δεν μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα για την υπόλοιπη Ευρώπη ενώ είναι και πολύ άσχημες οι συνθήκες διαβίωσής τους εδώ. 

Μηταράκης: Πιθανόν υποκινούμενα τα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου!

Για όσους όμως δεν φύγουν εθελοντικά, όπως διευκρίνισε η Κ. Μακρή, επιταχύνεται η αναγκαστική επιστροφή τους. Τον Ιανουάριο έφυγαν 87, ετοιμάζεται η επιστροφή άλλων 30 την επόμενη εβδομάδα, ενώ τελικός στόχος είναι εντός τριμήνου να φεύγουν 200 την εβδομάδα, δηλαδή  περίπου 800 με 1.000 το μήνα.  

Σχολίασε η Κ. Μακρή:  «Αυτά τα νούμερα βεβαίως είναι σταγόνα στον ωκεανό γιατί μόνο σε μια μέρα μπορεί να μπουν και περισσότεροι από 200. Η  κυβέρνηση όμως θέλει οπωσδήποτε να προχωρήσει, ώστε να σταλεί ένα σύνθημα  πως αν έρθουν πετάνε τα λεφτά τους στους διακινητές γιατί κάποια στιγμή θα επιστρέψουν». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top