Πώς θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να βάλει τάξη σε ΜΚΟ και μεταναστευτικό

Γιατί βλέπουν υποκίνηση στις ταραχές στη Λέσβο

Ειδικοί σε θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας, ακόμα και απλοί κάτοικοι της Λέσβου θεωρούν ότι ήταν υποκινούμενες οι ταραχές στο νησί. H κυβέρνηση, με τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου των ΜΚΟ, επιχειρεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 

Μόρια: Επεισόδια μεταξύ μεταναστών και ΜΑΤ - Ρίψη χημικών και κλεφτοπόλεμος

«Τους ξεσηκώνουν, τους λένε : "Κατεβείτε στη Μυτιλήνη, μπείτε στα πλοία, πάμε στην ηπειρωτική Ελλάδα, να φύγουμε στην Ευρώπη, όλα αυτά είναι οργανωμένα» υποστηρίζει μιλώντας στην κάμερα του Star κάτοικος της Λέσβου, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα επεισόδια είναι οργανωμένα και από ορισμένες ΜΚΟ.

 Μηταράκης: Πιθανόν υποκινούμενα τα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου!

Οι 2.000 Αφγανοί που  διαδήλωσαν συντεταγμένα, κρατώντας πλακάτ και πανό, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τάξη στο χάος των ΜΚΟ, δημιουργεί υπόνοιες για  οργανωμένες ενέργειες και όχι και  τόσο αυθόρμητες κινήσεις,  ισχυρίζεται μιλώντας στον απεσταλμένο του STAR Άρη Λάμπο, ο κοινοτάρχης της Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης.   

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΑ Η ΕΥΠ 

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την ανεξέλεγκτη δράση ορισμένων, ύποπτων ΜΚΟ, που αλωνίζουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STAR στο παιχνίδι μπαίνει πιο ενεργά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών"

ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:  "ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ RED BLUE "

Ο Αλέξανδρος Νίκλαν προχωρά ένα βήμα παραπέρα και εκτιμά ότι όσα συνέβησαν στη Λέσβο μοιάζει με ένα σενάριο “red blue” όπως λέγεται στο τομέα της ασφάλειας. 

"Στόχοι των Red (ομάδα μεταναστών) η κατάληψη σημείων της πόλης και πρόκληση βλάβης σε δομές της περιοχής. Το κατάφεραν μερικώς, καθώς η ΔΕΗ γλύτωσε. Αντίδραση των Blue (Οι δυνάμεις του τόπου) Συμπέρασμα ένα και μοναδικό: Ελλιπές ισοζύγιο δυνάμεων. "

 «Επιτέλους εδώ και μήνες και εδώ στο STAR  έχουμε συζητήσει το θέμα του μητρώου, θα ξεχωρίσει ποιές ΜΚΟ κάνουν σωστά τη δουλειά και ποιές όχι» δηλώνει ο Δανιήλ Εσδράς, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα.   

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΚΟ 

 Πριν ακόμα ανοίξει η πλατφόρμα 87 ΜΚΟ έκαναν αίτηση, σε σύνολο 450, από τις οποίες μόνο 68 ειναι αναγνωρισμένες. 

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό - Τι αλλάζει στη δράση των ΜΚΟ 

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 

Η εκρηκτική κατάσταση στη Λέσβο προκάλεσε κόντρα στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. 

Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ: 15.835 ΑΦΓΑΝΟΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Οι Αφγανοί αποτελούν πια μια πόλη  στη χώρα μας. Κοντά 16.000 βρίσκονται μόνο η Λέσβο! 

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ 

22.591 ΑΦΓΑΝΟΙ 
14.742 ΣΥΡΟΙ
55.609 ΣΥΝΟΛΟ 

ΛΕΣΒΟΣ - Β΄ΕΞΑΜΗΝΟ 2019 

15.835 ΑΦΓΑΝΟΙ
2.997 ΣΥΡΙΟΙ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top