Δένδιας από Μαυροβούνιο: Στρατηγικός στόχος η ένταξη των Βαλκανίων σε ΕΕ

«Εμείς επιλέξαμε το μονοπάτι του σεβασμού και της διεθνούς νομιμότητας»

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, πραγματοποίησε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στην Ποντγκόριτσα για συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακες εξελίξεις καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι ισχυρές διμερείς σχέσεις.

Με τον Τσαβούσογλου επικοινώνησε ο Δένδιας για τον σεισμό στην Τουρκία

«Η ενσωμάτωση του Μαυροβουνίου στην ΕΕ, όπως και η ένταξη των υπολοίπων βαλκανικών χωρών, αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Ελλάδα. Το θεωρούμε ως την καλύτερη λύση για να διατηρηθεί η ειρήνη, η σταθερότητα και ευημερίδα στην περιοχή μας», δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντησή της.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας πως «επιλάξαμε το μονοπάτι σεβασμού, της διεθνούς νομιμότητας και των καλών διεθνών σχέσεων. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν σε αυτό το μονοπάτι όλοι οι γείτονες στη γύρω περιοχή».

Στη συνέχεια, ο ‘Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, τον πρωθυπουργό, Ντούσκο Μάρκοβιτς, καθώς τον πρόεδρο της Βουλής, Ιβάν Μπράτζοβιτς.

Αργότερα σήμερα, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Κροατία, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί με τoν υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν.

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν στη διμερή συνεργασία καθώς και σε ζητήματα ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top