Αξιολόγηση σε Δημόσιο: Αλλάζουν όλα στην επιλογή προϊστάμενων

Θα προσμετρώνται η συνέντευξη και η αξιολόγηση

Εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Αλλαγές στα κριτήρια επιλογής των προϊσταμένων στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο προχωρά στην ισοστάθμιση της εργασιακής εμπειρίας με τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, ανατρέποντας τα σημερινά δεδομένα που πριμοδοτούν τους τίτλους σπουδών.

Στόχος του υπουργείου είναι να εξισορροπηθεί η κατανομή των μορίων ώστε όλοι οι υποψήφιοι, τόσο εκείνοι που διαθέτουν μακρά εργασιακή εμπειρία όσο και οι έχοντες πλούσια τυπικά προσόντα, να φτάνουν στο τελικό στάδιο της συνέντευξης.

Με το υπάρχον σύστημα οι παλαιότεροι υπάλληλοι συνήθως αποκλείονται από το στάδιο αυτό, καθώς η πολυετής εμπειρία στο εργασιακό τους αντικείμενο υπολογίζεται με μικρότερο συντελεστή.

Μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου η εργασιακή εμπειρία θα προσμετράται για την επιλογή προϊσταμένων κατά 33%, τα τυπικά προσόντα επίσης κατά 33% και η συνέντευξη στην αρμόδια επιτροπή κατά 34%, ενώ σήμερα η στάθμιση διαμορφώνεται ως εξής: κατά 40% λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά προσόντα, κατά 25% η εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο εργασίας και κατά 35% η συνέντευξη.

Όλα αυτά θα ισχύουν κατά τη μεταβατική φάση, δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Όταν περατωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, κάτι που αναμένεται σε ένα με ενάμιση έτος από σήμερα, για την επιλογή διοικητικών στελεχών θα συνυπολογίζονται και οι κρίσεις, που θα έχουν προκύψει από αυτήν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top