Σακελλαροπούλου: Συγχαρητήρια από Σαρλ Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν

«Σπουδαίο μήνυμα η εκλογή της»

Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν συνεχάρησαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την εκλογή της στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρει: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την εκλογή της ως νέου προέδρου της Ελλάδας», σημειώνοντας ότι αποτελεί «ένα σπουδαίο μήνυμα η εκλογή της πρώτης γυναίκας αρχηγού κράτους της Δημοκρατίας». «Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να συμβάλλει στη μελλοντική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει.

Σακελλαροπούλου: Με 261 ψήφους η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το προφίλ της Σακελλαροπούλου: Λάτρης της φύσης, των ταξιδιών και των γατών

«Συγχαρητήρια στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου - την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που εκλέγεται με πολύ μεγάλη πλειοψηφία σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων», δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Προχωράμε σε μια νέα εποχή ισότητας», ανέφερε.

Μπακογιάννης: Ανοίγει μια σελίδα στην προσπάθεια για συναίνεση

Για νέα σελίδα στην προσπάθεια επίτυξης μιας ευρύτερης συναίνεσης έκανε λόγο ο Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

«Η εκλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο ύπατο αξίωμα της Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ανοίγει μία νέα σελίδα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίτευξη μίας ευρύτερης συναίνεσης. Μίας συναίνεσης που είναι αναγκαία όχι μόνο για τα εθνικά μας θέματα αλλά και για το μέλλον της κοινωνίας μας. Είναι μία γυναίκα που κατέκτησε την εμπιστοσύνη όλων μέσα από μία λαμπρή διαδρομή προσπάθειας, εντιμότητας και συνέπειας. Έχοντας διακριθεί για την παιδεία και την προσήλωσή της στις αρχές της Δικαιοσύνης όπου έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της. Καλή επιτυχία στην πορεία που έχει μπροστά της», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top