Συγκίνηση στην εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας παρουσία Μητσοτάκη

Τι είπαν Β. Αξαρλιάν και Μ.Χρυσοχοΐδης

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει κάθε εστία βίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών. Την ατμόσφαιρα φόρτισε η παρουσία των συγγενών των θυμάτων.

Είκοσι χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία του γιου της, η Βούλα Αξαρλιάν  προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο, καθώς δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται για να μπει ένα τέλος στη παράνοια της τρομοκρατικής βίας. 

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας. 

Τον ίδιο  αγώνα δίνει και η οικογένεια του σημερινού Πρωθυπουργού από τις 26 Σεπτεμβρίου 1989 , τότε που ο Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τους φονιάδες της «17ης Νοέμβρη». 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΧΑΛΥΒΔΩΣΕ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

«Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, πριν από 30 χρόνια, σφράγισε όλους τους ανθρώπους γύρω του. Όσο για μένα, θα έλεγα ότι σήμανε το τέλος της νεότητας μου. Το τέλος της αθωότητας μου. Ταυτόχρονα, όμως, χαλύβδωσε και την πίστη μου στην Δημοκρατία» τόνισε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

"ΔΕ ΜΙΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ"

«Δεν μισούμε, δεν ξεχνάμε θα νικήσουμε»:  Με φόντο αυτό το σύνθημα μέλη  οικογενειών  που θρήνησαν δικούς τους ανθρώπους, όπως η Δέσποινα Ανδρουλιδάκη,  ο Γιαννης Παλαιοκρασάς, η Ειρήνη Αθανασιάδη, η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης έστειλαν το  δικό τους μήνυμα κατά της βίας. 

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Φορτισμένη συναισθηματικά ήταν και η ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, λόγω και του φόνου του υπασπιστή του σε προγενέστερη θητεία του στο ίδιο Υπουργείο, από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε στόχο τον ίδιο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  από την πλευρά του ανέφερε σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής βίας ότι σε τρείς μήνες από σήμερα θα είναι έτοιμη η  Εθνική Στρατηγική για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας,  ότι θα ιδρυθεί Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας ενώ θα γίνει και εκστρατεία αποδόμησης του «οπλοστασίου ιδεών» του αίματος 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top