Σε Σάμο και Λέσβο ο Νότης Μηταράκης-Οι αποδοκιμασίες των κατοίκων

Κατεβάζουν ρολά οι δήμοι των νησιών του Β. Αιγαίου

Από τη Σάμο και τη Λέσβο ξεκίνησε σήμερα ο νέος υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης τις επισκέψεις του στα νησιά του Αιγαίου, για να εξετάσει επί τόπου τα προβλήματα. Η κατάσταση είναι εκρηκτική, και οι νησιωτικοί δήμοι αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Κάτοικοι της Σάμου, αποδοκιμάζουν το Νότη Μηταράκη. Ο ίδιος όμως δεν πτοείται. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και πιάνει συζήτηση μαζί τους.

«Ο βασικός μας στόχος είναι ο περιορισμός των ροών. Για να περιοριστούν οι ροές χρειάζονται δυο πράγματα: Πρώτον, συστηματικότερη φύλαξη των συνόρων, έχετε δίκαιο σε αυτό. Το δεύτερο είναι, πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι όποιος δεν δικαιούται διεθνούς προστασίας θα γυρνάει πίσω» δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

Κατεβάζουν ρολά οι δήμοι των νησιών του Β. Αιγαίου

Στη συνέχεια ο υπουργός Μετανάστευσης επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη, όπου η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι δήμοι των νησιών του Βόρειου Αιγαίου κατεβάζουν τα ρολά για 48 ώρες, με αιτήματα: 

-Την αποσυμφόρησή τους 
-Την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και 
-Τον έλεγχο των ΜΚΟ

Επίσκεψη Νότη Μηταράκη στη Μόρια

Το απόγευμα ο κύριος Μηταράκης επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Μόριας, όπου διαμένουν 22 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ χωρά μόλις 3300.

«Ξεκινάμε επιστροφές όσων  δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Για μας αυτό αποτελεί βασικό σημείο του σχεδίου. Μαζί με τα νέα κλειστά κέντρα», δήλωσε ο Νότης Μηταράκης.

Κοινοτική χρηματοδότηση για τις νέες δομές

Ο Νότης Μηταράκης υπέβαλε αίτημα στις Βρυξέλλες, για τη χρηματοδότησή των νέων δομών, το κόστος των οποίων  υπολογίζεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ. 

Διαδήλωση στην Αμφιλοχία για τη νέα δομή

Κάτοικοι του Ξηρόμερου έκαναν σήμερα συγκέντρωση στην Αμφιλοχία, κατά της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων στο ανενεργό στρατόπεδο του Αγριλου, στην Αμφιλοχία.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top