Η ομιλία του Γεωργούλη στην Ευρωβουλή πριν την πρεμιέρα του YFSF

«Να καταπολεμήσουμε κάθε φαινόμενο κακοδιοίκησης»

Ο Αλέξης Γεωργούλης

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το φαινόμενο της κακοδιοίκησης έκανε ο Αλέξης Γεωργούλης, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχει στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show Your Face Sound Familiar (YFSF), η οποία προκάλεσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο, αλλά και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργούλης, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για τον ευρωβουλευτή και η πλειοψηφία των συναδέλφων του ασκούν παράλληλες δραστηριότητες.

Γεωργούλης για το reality: Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο για τον ευρωβουλευτή

Αντιδράσεις και στον ΣΥΡΙΖΑ για τον… κριτή τηλεπαιχνιδιού Γεωργούλη

«Δε θα πω ότι είναι ευκαταφρόνητος ο μισθός του ευρωβουλευτή, απλώς εάν το παρομοιάσουμε με την προηγούμενη δουλειά που είχα, δουλεύω περισσότερο και ίσως να βγάζω λίγο λιγότερα», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

Για ποιο θέμα μίλησε στην Ευρωβουλή 

Ο κ. Γεωργούλης παρενέβη ως σκιώδης εισηγητής στην Επιτροπή Αναφορών στον φάκελο για τον απολογισμό της ετήσιας δραστηριότητας του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή που ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα.Είχε καταθέσει, μάλιστα, σειρά τροπολογιών στην Επιτροπή Αναφορών, που αφορούσαν στην αρχή της διαφάνειας.

Σύμφωνα με τις τροπολογίες του ηθοποιού και ευρωβουλευτή, η διαφάνεια συμπεριλαμβάνει την πρόσβαση στη νομοθετική διαδικασία και την αιτιολόγηση των προθέσεων ενός νομοθετήματος.

Για τον σκοπό αυτό ο κ. Γεωργούλης ζήτησε την άμεση τροποποίηση του κανονισμού, που αφορά την πρόσβαση των πολιτών στα έγγραφα της Ένωσης. Τόνισε, την ανάγκη για αντιμετώπιση του φαινομένου της «περιστρεφόμενης πόρτας» των αξιωματούχων, που αποχωρούν από τα θεσμικά όργανα, αλλά και για την πλήρη δημοσίευση των πρακτικών των τριμερών διαπραγματεύσεων Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Κομισιόν.

Στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ο Ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι οι εκλογές του Μάϊου 2019 επιβεβαιώνουν μια δυσπιστία των Ευρωπαίων πολιτών απέναντι στην Ένωση και άρα το μήνυμα είναι πως «οφείλουμε να καταπολεμήσουμε κάθε φαινόμενο κακοδιοίκησης» και «να προσπαθήσουμε περισσότερο προς την κατεύθυνση της απόλυτης λογοδοσίας και διαφάνειας των θεσμών».

Στην τοποθέτηση μάλιστα απάντησε και η Διαμεσολαβήτρια Emily O’Reilly που ήταν παρούσα στην συζήτηση και υπερθεμάτισε συμπληρώνοντας ότι η νομιμοποίηση της Ένωσης θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνον μέσα από την μεγαλύτερη διαφάνεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top