Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Αν κριθεί απαραίτητο, θα αντιδράσουμε

Ο υπουργός Άμυνας είπε πως η γειτονική χώρα «συμπεριφέρεται σαν νταής»

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενόψει και της διάσκεψης για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας πως «αν η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία μας, θα εξετάσουμε όλα τα σενάρια».

Μητσοτάκης: Βέτο σε λύση στη Λιβύη αν δεν ακυρωθεί η συμφωνία με Τουρκία

«Δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά αν κριθεί απαραίτητο, θα αντιδράσουμε», είπε και πρόσθεσε πως «θα είμαστε μόνοι μας στρατιωτικά αν μας προκαλέσει η Τουρκία, η οποία συμπεριφέρεται σαν νταής».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο, κάνοντας λόγο για περισσότερες από 5.000 παραβιάσεις μέσα στο 2019.

Για το ποια θα είναι η αντίδραση της Αθήνας σε περίπτωση σοβαρής πρόκλησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «η ελληνική απάντηση θα κλιμακωθεί, ανάλογα με την τουρκική προσβολή».

Για την έλευση του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ο Υπουργός σχολίασε ότι «ο στρατηγός Χαφτάρ είχε επαφές με τον κ. Δένδια αλλά αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της άσκησης εξωτερικής πολιτικής της χώρας και όχι αμυντικής». 

Παράλληλα, τόνισε πως «κακώς δεν έχει προσκληθεί η Ελλάδα» στη Διάσκεψη για τη Λιβύη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top