Κάλαντα: Tα έψαλαν στον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς

Παραμονή Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου

Παιδικές φωνές και χαρά γέμισαν το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, όπου παιδιά και σύλλογοι έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη γιορτή άνοιξε η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά που έψαλαν τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. «Συμβολίζετε τους διαχρονικούς αγώνες του έθνους μας. Είστε η επιβράβευση που δείχνει το υψηλό μας φρόνημα» είπε ο κ. Παυλόπουλος και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα Κάλαντα από τα παιδιά του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», ο οποίος προσφέρει σπουδαίο έργο και στηρίζει παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό και νοητική αναπηρία, με στόχο την ψυχοκοινωνική εξέλιξη και την πλήρη ένταξή τους σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.

«Καλήν εσπέραν άρχοντες»: Σήμερα τα κάλαντα των Χριστουγέννων

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχτηκαν τον Σύλλογο Ασηγωνιωτών «Παύλος Γύπαρης» και την Ένωση Κρητών «Άγιος Ανδρέας Κρήτης». Ένας μικρός βρακοφόρος Κρητικός, ο οποίος θέλησε να πει δύο μαντινάδες, θύμισε στον πρωθυπουργό ότι τον είχε συναντήσει πέρυσι τέτοια μέρα: «Πέρυσι σου είπα μια μαντινάδα και βγήκες πρωθυπουργός, δηλαδή σου έφερα τύχη», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Μας φέρατε γούρι πέρυσι, να μας φέρετε και φέτος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στα μέλη των συλλόγων που ταξίδεψαν από την Κρήτη για να του πουν τα κάλαντα και τους ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Στις 13.00, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε την Αδελφότητα Ολυμπιτών Καρπάθου «Η Δήμητρα» και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του νησιού, τους οποίους είχε συναντήσει το καλοκαίρι κατά την επίσκεψή του στην Κάρπαθο. Ο κ. Μητσοτάκης χάρισε δώρα στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες που έψαλαν τα κάλαντα με παραδοσιακές ενδυμασίες. Τους ευχαρίστησε για το χρώμα που έφεραν στο Μέγαρο Μαξίμου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι στο νησί της Καρπάθου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μαζί του και την κόρη του, Δάφνη

Τα έψαλαν στον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα 

Ο Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε τα κάλαντα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, την παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδας και το χορωδιακό τμήμα της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Θεσπρωτίας. Μαζί του ήταν και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία στο κλίμα των ημερών επέλεξε να φορέσει ένα εντυπωσιακό κατακόκκινο φόρεμα. 

Αρχικά, ο τέως πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Μπέτυ Μπαζιάνα, έγιναν δεκτοί στην αίθουσα με θερμές αγκαλιές από τα παιδιά του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, τα οποία έψαλαν τα χριστουγιαννιάτικα κάλαντα. Ο κ. Τσίπρας τούς μοίρασε δώρα, παιχνίδια, τα οποία προκάλεσαν τον ενθουσιασμό των παιδιών

Στη συνέχεια, η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας τραγούδησε τα κάλαντα στα ελληνικά και στα αραβικά. Παρών ήταν και ο αντιπρόεδρος της Παροικίας, Μουσταφά Αζούς, ο οποίος ευχήθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρόνια πολλά και του πρόσφερε μία παλαιστινιακή μαντήλα, σύμβολο του αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη και ειρήνη.

Η Φώφη Γεννηματά, άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από τη νεανική χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης στο γραφείο της στη Βουλή, μαζί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Η κ. Γεννηματά ευχήθηκε: «Η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίζει όλους, μικρούς-μεγάλους. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε, να δώσουμε και να πάρουμε αγκαλιές. Ευχές πολλές για υγεία, αγάπη, ευτυχία, ειρήνη. Κάθε ευχή και μια ελπίδα.Ας την κάνουμε μαζί αληθινή. Χρόνια Πολλά!» Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μοίρασε δώρα στα παιδιά, φωτογραφήθηκε μαζί τους και με τους συνοδούς καθηγητές τους και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

Η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα είπε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, στον Περισσό.

«Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η αγωνιστική αισιοδοξία, η ελπίδα, η λαϊκή ανάταση, η αντίσταση, η συμμαχία, μπορούν να προετοιμάσουν πραγματικά το έδαφος για ένα πιο ευτυχισμένο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, με πραγματική ειρήνη και ευημερία για όλους και όλες. Το δικαιούνται ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Κύπρου, ο λαός της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Λιβύης, όλοι οι λαοί του κόσμου. Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, καλές γιορτές!» δήλωσε ο κύριος Κουτσούμπας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top