Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από προσχολική ηλικία από το 2020

Κικίλιας: Δε θα ιδιωτικοποιηθεί η Υγεία

Εμβόλιο

Πρόβλεψη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην προσχολική ηλικία θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία, που θα κατατεθεί στις 7 Ιανουαρίου, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας δεν κρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ως υποχρεωτικό και έτσι θα συνεχίσει να μη διατίθεται δωρεάν.

«Με την καμπάνια, που κάναμε φέτος, εμβολιάστηκαν για τη γρίπη 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ πέρυσι είχαν εμβολιαστεί 2 εκατομμύρια άνθρωποι», είπε ο κ. Κικίλιας.

Για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία είπε πως έχει ζητήσει μελέτες για τα προβλήματα όλων των νοσοκομείων και ότι μέσα στο 2020 θα γίνουν κτιριακές παρεμβάσεις, ενώ υπογράμμισε θα γίνουν και προσλήψεις προσωπικού, όπου υπάρχουν ελλείψεις.

Για τους διοικητές των νοσοκομείων, μετά από αντιδράσεις για συγκεκριμένους διορισμούς, τόνισε ότι ελέγχονται από την υπηρεσία τα δικαιολογητικά όλων: «Με νόμο του κράτους έφερα την αξιολόγηση των διοικητών στα νοσοκομεία, η οποία θα γίνεται ανά τρεις μήνες. Αν υπάρχουν αστοχίες είμαστε εδώ για να τις διορθώνουμε. Είμαι ανοικτός στο να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε, ωστόσο δεν θα επιτρέψω την ανθρωποφαγία. Αν υπάρχει κάποιο λάθος θα το διορθώσουμε. Βάζουμε προϋποθέσεις ώστε οι διοικητές να είναι οι καλύτεροι δυνατοί».

Ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε την Υγεία, είναι κοινωνικό αγαθό και θα εξακολουθήσει να είναι».

Παράλληλα, σημείωσε πως «οι ιδιωτικές υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ».

Για τα φάρμακα είπε ότι το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε ανατιμολόγηση και νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, όπου δεν υπήρξε καμία αύξηση αντίθετα, όπως είπε «θα έχουμε μειώσεις σε πάνω από 3000 φάρμακα, κάτι που έφερε εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top