«Συγγνώμη» από Κασιμάτη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

ΝΔ: Να διώξει ο Τσίπρας την Κασιμάτη για αυτά που είπε

Να αποπέμψει τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά η Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο των αντιδράσεων για το σχόλιο της βουλευτού Πειραιώς «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» στο facebook.

«Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έγραψε το σύνθημα "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι". Η ενέργεια αυτή αποτελεί προσβολή όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για τη Δημοκρατία. Περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τη δημοκρατική ευαισθησία και να την αποδοκιμάσει. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αποπέμψει την κυρία Κασιμάτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.

Εξάλλου, η κυρία Κασιμάτη, απαντώντας στις διαμαρτυρίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, δηλώνει έκπληκτη για την αντίδρασή της.

Αντιδράσεις για το σχόλιο της Κασιμάτη για τους αστυνομικούς

Όπως λέει χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολίου, «κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα», ενώ σημειώνει ότι μεταχειρίστηκε μια «στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στις νεότερες γενιές».

Κασιμάτη: Συγγνώμη για το «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

Η κυρία Κασιμάτη επανήλθε στο θέμα με νέα της δήλωση, κάνοντας λόγο για «ατυχή αστεϊσμό», «παρερμηνεία», ζητώντας συγγνώμη.

Η δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη

Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην «αναγκαστικότητα του ξύλου» μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top