Προς απέλαση ο Πρέσβης της Λιβύης από την Ελλάδα!

Θα πρέπει να αναχωρήσει εντός 72 ωρών από την Παρασκευή

Αποφασισμένη να κάνει πράξη την προειδοποίηση ότι θα απελάσει τον πρέσβη της Λιβύης από τη χώρα μας είναι η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Δένδιας για πρέσβη Λιβύης: Αν δε φέρει τη συμφωνία ως την Παρασκευή, φεύγει

Το γεγονός ότι η Αθήνα πληροφορήθηκε τελικά μέσω άλλων διαύλων ότι περιεχόμενο του μνημονίου συνεργασίας Λιβύης – Τουρκίας, δεν αλλάζει την ουσία της μη ανταπόκρισης της κυβέρνησης της Τρίπολης (στη διαιρεμένη από τον εμφύλιο χώρα) στο ελληνικό αίτημα.    

 Στα χέρια του ΥΠΕΞ το μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης - Τουρκίας

Οι τελευταίες ώρες του τελεσίγραφου του Ν. Δένδια προς τον πρέσβη της Λιβύης, για να προσκομίσει το μνημόνιο συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών,  λήγουν την Πέμπτη  τα  μεσάνυχτα. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια  έκπληξη, η Ελλάδα αναμένεται να τον χαρακτηρίσει persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο). 

Ολόκληρο το κείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει  εγκαταλείψει εντός 72 ωρών τη χώρα μας ο ίδιος, ενώ η οικογένειά του θα μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα, εάν το επιθυμεί.  

Να σημειωθεί ότι η έτερη κυβέρνηση της Λιβύης, του στρατάρχη Χαφτάρ, έχει διαμηνύσει ότι δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο συνεργασίας ενώ και το κοινοβούλιο της Λιβύης (του οποίου ο πρόεδρος Σάλεχ θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα την Αθήνα), έχει καταδικάσει την ενέργεια του πρωθυπουργού Σάρατζ. 

Δείτε στο video  τι είπε η Κάτια Μακρή για την απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top