Κινέτα: Άμεσα οι αποζημιώσεις σε σπίτια και επιχειρήσεις για τις ζημιές

Καραμανλής: Θα γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στους αυτοκινητόδρομους

«Ως υπουργείο θα κινηθούμε άμεσα και με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έτσι ώστε άμεσα, να αποζημιωθούν οι πληγέντες», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έκανε αυτοψία τη Δευτέρα στην Εθνικό Οδό Αθηνών Κορίνθου, όπως επίσης και στην Κινέτα, που υπέστη μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία Γηρυόνης.

Κινέτα: Η καταστροφή που προκάλεσε ο «Γηρυόνης» από ψηλά

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές ανέρχονται σε περίπου 300, πέραν των επιχειρήσεων.

«Από την πρώτη ώρα, ο πρώτος στόχος, ήταν να μην κοπεί η χώρα στα δύο, να ανοίξει ο δρόμος. Οι υπεύθυνοι της Ολυμπίας Όδού ήταν σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο, έτσι ώστε να μπορέσει να ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος», είπε ο κ. Καραμανλής. Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου άνοιξαν το βράδυ της Δευτέρας.

Κινέτα: «Θα πνιγούμε αν δεν γίνουν έργα»

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι η Πολιτεία «δεν προέβη σε όλες τις αναγκαίες αντιπλημμυρικές εργασίες και τα αντιπλημμυρικά έργα» μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018, ώστε «να μην έχουμε αυτό το φαινόμενο και αυτές τις καταστροφές, που έχουμε σήμερα.»

Όπως είπε, θα εκταμιευθούν άμεσα τα απαιτούμενα χρήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ενώ είπε πως ήδη πέσει οι υπογραφές για τα επτά αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφέρεια Αττικής.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top