Με τον «κακό» του «Τιτανικού» Billy Ζane συναντήθηκε ο Άδωνις

Σε ευρωπαϊκό «Χόλιγουντ» μετατρέπεται η Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης Billy Jane

Mε τον Αμερικανό ηθοποιό Billy Zane, γνωστό από τον ρόλο του» κακού» στην ταινία «Τιτανικός», συναντήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις  Γεωργιάδης, ο οποίος και ανέβασε φωτογραφίες στο Instagram.  

Ο Zane εiναι πλέον μέλος του fund Parkpine Capital, το οποίο ασχολείται με την αξιοποίηση ψηφιακών δεδομένων.

Η ελληνική και η αμερικανική κυβέρνηση έχουν ήδη ξεκινήσει συνεργασία πάνω στο κομμάτι του start up digital και δρομολογείται για τον ίδιο λόγο συνέδριο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φιλοδοξεί επίσης να γίνει η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για το γύρισμα μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, παρότι μέχρι σχετικά πρόσφατα έπρεπε να περάσει «από 40 κύματα» το εγχείρημα. 

STUDIO ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τη δημιουργία στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του 2020, ανακοίνωσε επίσης  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στην Περιφέρεια, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nu Boyana Studios (μέλος του ομίλου της Millennium Films) Yariv Lerner, τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) Πάνο Κουάνη και τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία κινηματογραφικών παραγωγών στη Νέα Υόρκη Γιάννη Καλαφάτη.

Θεσσαλονίκη: Studio όπως…Hollywood

ΤΑ «ΚΑΨΟΝΙΑ» ΣΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ    

Χαρακτηριστική η περίπτωση του «Όχι» από  το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στη χολιγουντιανή υπερπαραγωγή  True Blood  που θα γυριζόταν στο Σούνιο, ενώ αρνητική ήταν αρχικά η απάντηση του ΚΑΣ και σε γύρισμα του BBC στον ίδιο χώρο. Αλλά και σε μία σειρά από άλλες ταινίες, όπου η Ελλάδα ήταν υποψήφια ως τόπος γυρισμάτων,  η υπερβολικά μεγάλη γραφειοκρατία περιλαμβανόταν στους λόγους για τους οποίους  η παραγωγή τους αναγκάστηκε να προτιμήσεις άλλα κράτη. 

Η ΑΛΛΑΓΗ…  ΣΚΗΝΙΚΟΥ

Η Ελλάδα πάντως φιλοδοξεί πλέον να αλλάξει το… σκηνικό στην κυριολεξία. Ήδη στη χώρας μας έχουν γυριστεί μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.  

«Πεδίο μάχης» το Σύνταγμα για τα γυρίσματα ταινίας - Oι πρώτες εικόνες

Μάλιστα η χώρα μας είναι υποψήφια για το Βραβείο Κορυφαίας Ευρωπαϊκής Τοποθεσίας. 

Αθήνα: Υποψήφια ως Κορυφαία Ευρωπαϊκή Τοποθεσία για γυρίσματα κινηματογράφου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top