ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι προτεινόμενες αλλαγές για το κόμμα

Ξεκινά το έκτακτο συνέδριο στο ΣΕΦ

Γεννηματά

Τις αλλαγές στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες πρόκειται να εγκρίνει το έκτακτο συνέδριο που ξεκινάει το απόγευμα στο ΣΕΦ, έδωσε στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη. 

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο πολιτικής διακήρυξης που συνέταξε ο Κώστας Σκανδαλίδης στο οποίο αναφέρεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ στο Κίνημα Αλλαγής. 

Τις αλλαγές του Καταστατικού πρόκειται να εισηγηθούν ο επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο γενικός διευθυντής Νίκος Σαλαγιάννης.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που προτείνονται, «η πολιτική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ συγχρονίζεται στο Κίνημα Αλλαγής με όλα τα μέλη και τα στελέχη του να δραστηριοποιούνται πλέον στις Ενιαίες Οργανώσεις του Κινήματος Αλλαγής». 

Αυτό θα ισχύει και για τα θεσμικά όργανα, όπως ο πρόεδρος, το Εθνικό Συμβούλιο, τα Κεντρικά Όργανα κλπ. Τα προβλεπόμενα κεντρικά όργανα από τα άρθρα του ισχύοντος Καταστατικού τροποποιούνται. Συγκεκριμένα: Το (38) για το Πολιτικό Συμβούλιο, το (39) για τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, το (51) για την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, και το (53) για την ΕΚΑΠ (Επιτροπή Δεοντολογίας), συγκροτούνται από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στα αντίστοιχα όργανα του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το νέο καταστατικό αναφέρει: «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για όλη τη διάρκεια της θητείας του εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ. Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δεν είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ τότε εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 41 του Καταστατικού για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου». 

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι παρατείνεται μέχρι το 2021 η θητεία της κ. Γεννηματά ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν δηλαδή λήγει και η θητεία της ως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Δείτε εδώ ολόκληρο το σχέδιο διακήρυξης του νέου καταστατικού του ΠΑΣΟΚ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top