Διεθνοποιεί το μεταναστευτικό ο Μητσοτάκης

Θα μιλήσει σήμερα στην Ολομέλεια του συνεδρίου του ΕΛΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Να αναδείξει το προσφυγικό / μεταναστευτικό ως ένα από τα μείζονα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, συμμετέχοντας στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ, πως η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στο όριο.

«Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση. Η κατάσταση στα νησιά είναι πάρα πολύ δύσκολη», είπε ο πρωθυπουργός.

Το σχέδιο για προσφυγικό: Κλείνει η Μόρια – Πέντε κλειστά κέντρα σε νησιά

«Για εμένα η βασική προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να είναι η δουλειά που απαιτείται να γίνει στον τομέα της νέας ενιαίας πολιτικής ασύλου, που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο», πρόσθεσε.

Σήμερα, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης θα εκφωνήσει την κεντρική του ομιλία στην Ολομέλεια του συνεδρίου του ΕΛΚ, όπου θα αναφερθεί εκτενώς στο προσφυγικό / μεταναστευτικό.

Ο πρωθυπουργός ζητά αυστηροποίηση των κανόνων και ενίσχυση των ελέγχων της χώρας, κάτι που φάνηκε και από το εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η αυστηρότερη φύλαξη συνόρων με τη συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα που θα έχει τον συνολικό συντονισμό και για τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Πριν την ομιλία του στο ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Νέος πρόεδρος του ΕΛΚ οι Τουσκ

Νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) εξελέγη ο απεςρχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η εκλογή του από το 13ο συνέδριο του ΕΛΚ, που λαμβάνει χώρα στο Ζάγκρεμπ, ήταν επί της ουσίας μια τυπική διαδικασία, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου του ΕΛΚ, ο Ντόναλντ Τουσκ εξελέγη με 93% των ψήφων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top