Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καταδικάζει τη «λαγνεία των γκλομπ»

«Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

«Μακάρι να τα ξεχάσουμε τα ΜΑΤ. Αγωνιζόμαστε για να μη χρειάζονται τα ΜΑΤ. Θα συνεχίζουμε όμως αταλάντευτα. Τελειώσαμε με την ανοχή της ανομίας και την παρακμή της βίας», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο «Βήμα της Κυριακής», και καθιστά σαφές πως «ο νόμος δε διαπραγματεύεται, η προστασία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη, βγαίνουμε από την κρίση, δεν μας χρειάζεται το μίσος των λίγων».

Πορεία Πολυτεχνείου: Το πρώτο μεγάλο crash test του Χρυσοχοΐδη

Για την απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει την ΑΣΟΕΕ, ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει πως «είναι αφύσικο, είναι θλίψη το κλειστό πανεπιστήμιο», αλλά σημειώνει ότι «το έκλεισαν γιατί φοβούνται να λειτουργήσουν. Φοβούνται τους τραμπούκους που ελεύθεροι σουλατσάρουν εκεί μέσα. Δεν είναι κατάντια αυτό; Δεν είναι ο φόβος χτύπημα της ελευθερίας; Της δημοκρατίας μας; Δεν είναι κοινή, όλων μας ντροπή να φτάνουμε σε τέτοιο σημείο;»

Χρυσοχοΐδης: «Κάποιοι θέλουν έναν νέο Γρηγορόπουλο»

Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Εγώ είμαι πολιτικός προϊστάμενος

Διευκρινίζει ότι «σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει Αστυνομία στα πανεπιστήμια», καταδικάζει «τη λαγνεία των κλομπ», αλλά επισημαίνει ότι «ούτε η παρανομία, όμως, έχει δουλειά στα πανεπιστήμια. Οι γιάφκες, τα στειλιάρια, τα μάρμαρα, η τρομοκράτηση διδασκόντων και διδασκομένων είναι παρανομία. Δεν είναι δικαιώματα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για το ότι με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε «άδειασαν οι φυλακές από τους τρομοκράτες, τους οποίους τώρα με μεγάλο κόπο συλλαμβάνουμε. Έτοιμους να μας κάνουν να θρηνήσουμε νέα θύματα, πολλά θύματα απ' ό,τι φαίνεται».

Τέλος, αποδίδει το κλίμα έντασης στον «εσωκομματικό ανταγωνισμό» του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «προσπαθούν να τον κάνουν πρόβλημα της κοινωνίας σιγοντάροντας τη βία» και επιρρίπτει ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος «φέρεται δημόσια όχι σαν πρώην πρωθυπουργός αλλά σαν αδέξιος ισορροπιστής μιας βαρετής θυμικής γλώσσας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top