Νέα παρέμβαση Καραμανλή - Τι είπε στην ομιλία του στο Λονδίνο

Οι αναφορές του για τη νέα κυβέρνηση, το προσφυγικό και την Τουρκία

Νέα παρέμβαση έκανε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο πανεπιστήμιο City στο πλαίσιο της 35ης επετείου του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών. Ο πρώην πρωθυπουργός εξήρε τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης, αναφέρθηκε στο προσφυγικό, ενώ καυτηρίασε τη στάση της Τουρκίας. 

«Η μονομερής στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη Συρία θα υπονομεύσει περαιτέρω τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής. Σε συνδυασμό με την επιθετική προσέγγισή της έναντι της Κύπρου, η Τουρκία δείχνει ότι γίνεται σταθερά μια αναθεωρητική χώρα, με άλλα λόγια ένας πιθανός ταραξίας στην ευρύτερη περιοχή. Η συμπεριφορά της στο Αιγαίο ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτήν την αίσθηση» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.  

«ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ» 

Ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε επειγόντως μέτρα για το προσφυγικό και σχολίασε για τη στάση των άλλων κρατών της ΕΕ: «Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ζήτημα μόνη της. Πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα, στο πνεύμα πιο ισόρροπης κατανομής βαρών, για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων άσυλο που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη.  Πρέπει να μπορούμε να εντοπίσουμε καλύτερα τους παράνομους μετανάστες». 

Μιλώντας σε ένα κατάμεστο ακροατήριο o πρώην πρωθυπουργός αμφισβήτησε για δεύτερη φορά την παντοδυναμία των ΗΠΑ λέγοντας ότι δυσκολεύονται να επιβάλουν τη θέλησή τους. 

«Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε όμως και για την εγχώρια πραγματικότητα, εξαίροντας το μέχρι τώρα δείγμα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
«Η νέα κυβέρνηση, ωστόσο, δείχνει την προθυμία να δράσει γρήγορα και τολμηρά, ιδιαίτερα ως προς τις μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ενός φιλικού προς τις επενδύσεις περιβάλλοντος, προσφέροντας έτσι μια ρεαλιστική προοπτική ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top