Tο σχέδιο της κυβέρνησης για τον εφιάλτη των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

Προτεραιότητα η στέγαση των παιδιών σε ξενοδοχεία

Στο φαινόμενο 5. 000 παιδιά από 2 έως 17 ετών να βρίσκονται  μόνα τους στην Ελλάδα, χωρίς κανέναν δίπλα τους, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως επισήμανε, 7 στα 10 παιδιά έχουν οικογένεια κάπου στην Ευρώπη και κάποιος τα περιμένει στη Γερμανία ή στη Σουηδία π.χ. Το 30% είναι ορφανά και δεν τα περιμένει κανείς:   Στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στα νησιά, όπου υποτίθεται ότι ζουν σε ξεχωριστούς χώρους - όμως με την υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών, αυτό δε συμβαίνει και οι συνθήκες είναι άθλιες. 

Όσον αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης τόνισε η Κ. Μακρή: 

«Το κυβερνητικό σχέδιο είναι να μεταφερθούν κατά προτεραιότητα στην ενδοχώρα, αν και είναι μεγάλες οι αντιδράσεις ακόμη και για τα παιδιά. Μαθαίνω όμως  ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πήρε μια πρωτοβουλία πριν από μερικές ημέρες. Έστειλε επιστολές στα ευρωπαϊκά κράτη και τους ζητά  να πάρουν όλα τα ασυνόδευτα παιδιά  από την Ελλάδα και από τις δικές τους χώρες για να γίνει η επανένωση με τις οικογένειές τους. Κάποιοι άρχισαν να απαντούν θετικά και σε λίγες ημέρες θα εκδηλωθεί μια μεγάλη πρωτοβουλία  για να σωθούν τουλάχιστον αυτά τα παιδιά».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top