Γεωργιάδης: Δε θα κάνουν οι τράπεζες ο,τι θέλουν στην Ελλάδα

«Η κυβέρνηση αναμένεται τις αποφάσεις τους μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Προειδοποίηση στις τράπεζες, για να μην ακολουθήσουν πρακτική με υπερβολικές ή παράλογες χρεώσεις, απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιληφθεί του θέματος και θα επιβάλλει υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι εφαρμόζουν εναρμονισμένες πρακτικές.

«Οι τράπεζες πρέπει να στηρίξουν την ανάπτυξη. Αυτό που κάνουν, ξεπερνά κάθε όριο. Μετά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τραπεζίτες, περιμένουμε να δούμε πόσο αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να επιβάλλει μέτρα, ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες χρεώσεις», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολύ υψηλές χρεώσεις, ακόμη και για κινήσεις λογαριασμών μέσω ibanking ή για πληρωμή ενός λογαριασμού ρεύματος.

«Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πραγματική δύναμη στις διοικήσεις των τραπεζών, γιατί έχουν φύγει από τα ελληνικά χέρια, τον Νοέμβριο του 2015, με την τελευταία ανακεφαλαιοποίησή τους, όπου πέρασε στα χέρια ξένων επενδυτών το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Άρα, ο εκάστοτε υπουργός Ανάπτυξης δεν έχει ουσιαστική μετοχική επιρροή, μόνο θεσμική επιρροή που του δίνει η υπουργική του θέση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως είναι ήδη «καθ’ οδόν το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις παρενοχλήσεις από εισπρακτικές εταιρίες. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνουν οι τράπεζες ό,τι θέλουν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top