Γεωργιάδης: H ελληνική κυβέρνηση θέλει να έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα

10 κολοσσοί διεκδικούν το 30 % του «Ελευθέριος Βενιζέλος» 

Άδωνις Γεωργιάδης

H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει ενδιαφέρον προκειμένου να έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι για να υπάρξουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. 

Συγκεκριμένα, σχετικά με το ενδεχόμενο η Volkswagen να επιλέξει να  έρθει στην Ελλάδα  αντί της Τουρκίας,  κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδηλωμένο

«Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός(Εξωτερικών) για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.  

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε επίσης ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα ενεργοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις start up επιχειρήσεις ενώ το επόμενο τρίμηνο θα ενεργοποιηθούν η Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

10 κολοσσοί διεκδικούν το 30 % του «Ελευθέριος Βενιζέλος» 

Την ίδια στιγμή 10 επενδυτικοί κολοσσοί έχουν «βάλει στο μάτι»  το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, εταιρείες – μεγαθήρια από Γερμανία, Γαλλία, Καναδά διεκδικούν το 30% του αεροδρομίου Αθηνών, που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ. Η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος έληξε σήμερα και τώρα ξεκινά η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top