Προανακριτική: «Χαμός» μετά το αίτημα εξαίρεσης Τζανακόπουλου - Πολάκη

Με φυλάκιση για διατάραξη συνεδρίασης απείλησε ο πρόεδρος της προανακριτική

Νέο αίτημα εξαίρεσης των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη κατεθεσε το ΚΙΝΑΛ, με τον πρόεδρο της Προανακριτικής  Επιτροπής για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis να απειλεί ότι θα εφαρμόσει το άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης των συνεδριάσεων που προβλέπει ποινές φυλάκισης! 

Όπως αναμενόταν, το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε εκ νέου αίτημα εξαίρεσης των Δ. Τζανακοπουλου και Π. Πολακη από την Προανακριτική Επιτροπή αν και ούτε ο Κανονισμός της Βουλής, ούτε ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας δίνουν σε μέλη της Επιτροπής το δικαίωμα να εξαιρούν συναδέλφους τους.

Στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ αντέδρασε μεταξύ άλλων και ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης. "Ζητάμε έγγραφα και λέτε ότι θα τα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε" διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν λάβει τα έγγραφα των δικογραφιών των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπουγάς, απείλησε πως θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του Π.Κ. 

Άμεση ήταν η απάντηση του Δ. Τζανακοπουλου στις απειλές του προέδρου. "Θα οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου βουλευτές που τους έστειλε ο ελληνικός λαός εδώ;" διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Τζανακοπουλος.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Σπ. Λάππας υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής Επιτροπής. "Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό για αυτό το κόλπο;" ρώτησε τους βουλευτές ΝΔ - ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηριστικός επίσης είναι ο παρακάτω διάλογος που έγινε σε υψηλή ένταση στη Βουλή

Ραγκούσης (φωνάζοντας): Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζεται να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα 
Πρόεδρος: Θα σας αποβάλλω 
Ραγκούσης: Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία ντροπή σας . Ξεφτιλίζεις οτι ηταν ιερό σε αυτη τη βουλη .
Καραγκουνης: Η τοποθέτηση Ραγκούση περί χουντοεπιτροπής θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό Αλλά κόμματα χρησιμοποίησαν τέτοια φρασεολογία στο πρόσφατο παρελθόν

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top