Επίσκεψη Παυλόπουλου στο πλοίο - σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο αντιτορπιλικό «Βέλος» στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο πλοίο - σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, το αντιτορπιλικό “ΒΕΛΟΣ”, πραγματοποίησε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε επίσης ξεκάθαρο μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζουν τη Δημοκρατία, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, επισκεπτόμενος το ιστορικό αντιτορπιλικό “ΒΕΛΟΣ” που βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. «Σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και υπερασπίζονται την πατρίδα και το έθνος μας στον ύψιστο βαθμό. Είμαστε ευγνώμονες» ανέφερε μεταξύ άλλων.   

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο αντιτορπιλικό "Βέλος" στη Θεσσαλονίκη 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους εξωτερικούς και τους εσωτερικούς χώρους του “ΒΕΛΟΥΣ”, το οποίο για την εποχή του ήταν πολύ γρήγορο. 

Το “ΒΕΛΟΣ” μετείχε σε νατοϊκή άσκηση το 1973, όταν ο κυβερνήτης του Νίκος Παππάς, το οδήγησε στην Ιταλία, ως μια πράξη ενάντια στη δικτατορία, ενταγμένη στο ηρωικό Κίνημα του Ναυτικού. 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεναγήθηκε και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα από το οποίο μίλησε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. 

«Την αυθεντικότητα της Μακεδονίας σε ό,τι αφορά την ιστορία της και τον πολιτισμό της, τη Μακεδονία του Αλέξανδρου και του Φίλιππου, αυτή τη Μακεδονία δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς όσον αφορά την ελληνικότητα της» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.     

Επισκέφτηκε επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, όπου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης “Τα ορυκτά και ο άνθρωπος”, ενώ παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top