Την αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομές ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Για πόσα χρόνια θα ισχύσει το μέτρο που θα αφορά άδειες από το 2006

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ σε όλες τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν από 1/1/2006 αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του  στο δείπνο που διοργανώνει το περιοδικό Economist. 

Με το συγκεκριμένο μέτρο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αναθερμανθεί η  αγοράς ακινήτων, (η οποία υπέστη βαρύ πλήγμα από την κρίση), να προσελκυσθούν επενδύσεις, να αυξηθεί η απασχόληση και να ενισχυθεί το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφέρει ακόμα ότι η κίνηση αυτή θα βελτιώσει θεαματικά τους ισολογισμούς των τραπεζών καθώς αυξάνει την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους, με αποτέλεσμα τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά των τραπεζών στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Αναμένεται  επίσης να εκφράσει την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας από το 2021.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σχηματικά το σχέδιό του ως ένα τρίγωνο σύμφωνα με πληροφορίες,  το οποίο στη μια πλευρά θα έχει τις μεταρρυθμίσεις, στην άλλη την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών και στην τρίτη ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα απαλλαγμένο από κόκκινα δάνεια. 

Για τις μεταρρυθμίσεις o  κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι προσελκύουν επενδύσεις που φέρνουν δουλειές,  ενώ θα τονίσει ο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας μέσα στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top