Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Θα προσεγγίσουν τις πραγματικές τιμές στην αγορά

ακίνητα

Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με στόχο να  ψηφιστεί μέσα στον Νοέμβριο, ενώ  συγκροτήθηκαν ήδη ειδικές επιτροπές για τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, την επέκταση του συστήματος σε περιοχές που εξαιρούνται, καθώς και την προσέγγιση των αγοραίων τιμών σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο.    

Η άσκηση αυτή θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάιο 2020 και ανάλογα με τα αποτελέσματά της «μπορεί να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη μείωση συντελεστών στη φορολογία κεφαλαίου» ανέφερε  αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ  ο οποίος  συμπλήρωσε ότι  «η αίσθηση είναι ότι θα προκύψει δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα αξιοποιηθεί επ΄ ωφελεία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων».

Το Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε επίσης στους θεσμούς και σχέδιο διαχείρισης και μείωσης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες (σήμερα αγγίζουν τα 2,3 δισ. ευρώ), με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού προς αποφυγή  της συσσώρευσης νέων  ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεις. Το ίδιο ζήτημα το χαρακτήρισε ως  «το πιο ουσιώδες», ο αξιωματούχος του υπουργείου.

Σχετικά με δηλώσεις του Πολ Τόμσεν, ο οποίος επανέφερε το ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου και των συντάξεων, ο υψηλόβαθμος  παράγοντας του  Υπουργείου Οικονομικών σχολίασε ότι οι θέσεις της κυβέρνησης είναι καθαρές, «δεν τίθεται θέμα ούτε αφορολογήτου, ούτε συντάξεων».

Για την επίσκεψη του υπουργού και του υφυπουργού Οικονομικών, αντίστοιχα, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Ζαββού, στην Ουάσιγκτον και τις επαφές με την ηγεσία του ΔΝΤ,  εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, τραπεζών και οίκων αξιολόγησης, πηγές του ΥΠΟΙΚ μετέφεραν κλίμα ιδιαίτερα θετικής αποδοχής του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, το οποίο έχει αποσταλεί για παρατηρήσεις στους θεσμούς, ώστε να είναι απολύτως άρτιο πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Την ίδια  στιγμή, την αντίθεση της εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση στην επιβολή «πράσινου φόρου» (σε αερομεταφορές και ναυτιλία) για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

Κατηγορηματικά αντίθετος δηλώνει ο συγκεκριμένος παράγοντας και στα σενάρια περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπήρξε ούτε υπάρχει καμία πρόθεση για περαίωση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top