Καιρίδης στο Star: «Τελειωμένος» o Ερντογάν για Βρυξέλλες και ΗΠΑ

Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τη σύρραξη και οι προσφυγικές ροές

Για το πώς διαμορφώνεται η διάταξη στη γεωπολιτική σκακιέρα στην περιοχή της Συρίας μίλησε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Καιρίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.     

«Αν οι πληροφορίες είναι αληθινές ότι πηγαίνουν οι Ρώσοι στις θέσεις που βρίσκονται οι Αμερικανοί το παιχνίδι τελειώνει» τόνισε ο κ. Καιρίδης, ο  οποίος πρόσθεσε:  «Με τη ζαριά του Ερντογάν ότι πήγαινε να γίνει εις βάρος του Άσαντ  επί οκτώ χρόνια τελειώνει. Για αυτό και έχουμε έντονο συναίσθημα κατά του Ερντογάν σε Βρυξέλλες και ΗΠΑ».  

Όπως επίσης υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στους σχεδιασμούς της Δύσης «έβαλε την ταφόπλακα ο Ερντογάν και αυτό είναι πολύ σημαντικό».  

Σχετικά με την επισήμανση ότι μέχρι τώρα οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ εκφράζουν λεκτικά τις αντιρρήσεις τους αλλά οδεύουμε προς κυρώσεις, ο κ. Καιρίδης τόνισε:   

«Το Συμβούλιο Κορυφής της Πέμπτης θα έχει και την Τουρκία ως κύριο πιάτο μαζί με το Brexit. Είναι άλλο πράγμα ο  Ερντογάν και άλλο η Τουρκία, την οποία θέλουν να την κρατήσουν στη δύση. Θα εφαρμόσουν κυρώσεις που θα υπονομεύουν τον Ερντογάν αλλά όχι την Τουρκία». 

Όσον αφορά το πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα από το ενδεχόμενο να μην πάνε καλά τα πράγματα στο μέτωπο της Συρίας για τον Τούρκο πρόεδρο, ο  βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων υποστήριξε: 

«Δεν ξέρουμε πού η νευρικότητα του ταραχοποιού Ερντογάν θα χτυπήσει και εμείς είμαστε το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης. Θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και για τις προσφυγικές ροές».   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top