Κεραμέως: Σημαιοφόροι με βάση την προσπάθεια και όχι με βάση την τύχη

Επιλογή με τον βαθμό και για παραστάτες - κατάθεση στεφάνου

Σημαιοφόροι μαθήτριες

«Επιδιώκουμε να μεταδώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ένα κεντρικό μήνυμα της Κυβερνητικής πολιτικής μας: ότι προκρίνεται η προσπάθεια έναντι της τύχης, ότι αξίζει να επιδιώκουν οι μαθητές μας να βελτιώνονται αντί να εύχονται να κληρωθούν» τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, σχετικά με την κατάργηση της διάταξης επί κυβέρνησης Τσίπρα, για  την επιλογή των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσεις των δημοτικών σχολείων από κλήρωση. 

«Αλλάζει ο τρόπος επιλογής των σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων για την κατάθεση στεφάνου στα δημοτικά σχολεία. Εφεξής η επιλογή τους θα γίνεται με κριτήριο την επίδοσή τους κατά την Ε΄ τάξη του δημοτικού σχολείου και με βάση τον γενικό μέσο όρο βαθμολογίας τους» ανέφερε η κ. Κεραμέως.  «Πρόκειται για κίνηση πρωτίστως συμβολισμού, με σκοπό την επιβράβευση της προσπάθειας των μαθητών και η παροχή κινήτρου για τη βελτίωση των επιδόσεών τους. Η παρούσα διάταξη εφαρμόζεται και για το διδακτικό έτος 2019-2020» συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.  

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαιδαγωγική η επιλογή του καλύτερου μαθητή ως σημαιοφόρου

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ζήτημα, επισήμανε η υπουργός Παιδείας:   

«Για εμάς κύριες και κύριοι συνάδελφοι, Άλλο η ισότητα, και άλλο η ομοιότητα. Ναι στην ισότητα, και δη στην ισότητα ευκαιριών στην παιδεία, για αυτό και πασχίζουμε για παράδειγμα για να γίνει πράξη η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Αλλά άλλο η ομοιότητα. Δεν είναι όλοι όμοιοι. Και οφείλουμε ως Πολιτεία να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια, την προσπάθεια του καθενός να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top