Δραγασάκης για 2015: Λάθος η ανάθεση της διαπραγμάτευσης σε Βαρουφάκη

Διαφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά

Ο Γιάννης Δραγασάκης

Σε γενναίες δόσεις αυτοκριτικής για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και ο Γιάννης Δραγασάκης, διαχωρίζοντας ωστόσο τη θέση του από την άποψη κορυφαίων στελεχών, ότι η Κουμουνδούρου δεν έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά με «όχημα» την προεδρική εκλογή το 2014.

«Η παράταση της κυβέρνησης Σαμαρά με τη δική μας ψήφο θα καθιστούσε τον ΣΥΡΙΖΑ συνυπεύθυνο για ό,τι έμελε να συμβεί», δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο tvxs.gr.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αυτοκριτική: Κακώς ρίξαμε τον Σαμαρά το 2014

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε, ωστόσο, σημαντικό λάθος την ανάθεση της υλοποίησης του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο κρίσιμη φάση του, στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον πρώην υπουργό Οικονομικών ως «έναν άνθρωπο ο οποίος υποβίβαζε διαρκώς τη πολιτική σε κακοσχεδιασμένες τακτικές και, αντί να χτίζει συμμαχίες και γέφυρες, άνοιγε μέτωπα».

Συνεχίζοντας την αυτοκριτική του, είπε πως δεν υπήρξε ολοκληρωμένη στρατηγική συμμαχιών», ενώ εκτίμησε ότι αναλώθηκε δυσανάλογο πολιτικό κεφάλαιο στην ανάδειξη των «πολύ σημαντικών και υπαρκτών» σκανδάλων.

«Στη περίπτωση μας, ίσως υποτιμήθηκαν οι ίδιες οι απαιτήσεις του εγχειρήματος μας, οι προϋποθέσεις άσκησης αριστερής πολιτικής. Και το τονίζω αυτό διότι αφορά και στο μέλλον», είπε ο κ. Βαρουφάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top