Τέλος η επιλογή σημαιοφόρου με κλήρωση στα Δημοτικά

Κατατέθηκε η τροπολογία λίγο πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σημαιοφόρος στην παρέλαση

Από εδώ και στο εξής τη σημαία στο δημοτικό θα την κρατούν μαθητές που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις και όχι εκείνοι που επιλέχτηκαν μέσω κλήρωσης.

Αυτό αναφέρει η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κατατέθηκε λίγο πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Κεραμέως για παρελάσεις: «Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία»

Παρελάσεις: Τέλος η κλήρωση – Στον καλύτερο μαθητή και πάλι η σημαία

Πώς θα γίνεται η επιλογή των σημαιοφόρων

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, οι σημαιοφόροι στο Δημοτικό θα επιλέγονται με βάση τις επιδόσεις των μαθητών στην Ε’ Δημοτικού και με βάση των γενικό μέσο όρο βαθμολογίας.

Μόνο σε περίπτωση ισοψηφίας και κατά το κλασματικό μέρος της βαθμολογίας θα πραγματοποιείται κλήρωση. Τόσο η διαδικασία επιλογής όσο και η διαδικασία κλήρωσης, όταν αυτή απαιτείται, θα πραγματοποιείται παρουσία των ενδιαφερομένων μαθητών. Σκοπός της διάταξης είναι η επιβράβευση της απόδοσης και προσπάθειας των μαθητών και η παροχή κινήτρου για τη βελτίωση των επιδόσεών τους.

Η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί τη σημαία με κλήρωση στα Δημοτικά σχολεία

Οι σημαιοφόροι θα είναι δύο, ένας για κάθε τετράμηνο του σχολικού έτους, δηλαδή ένας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ένας για της 25ης Μαρτίου.

Τέλος, η διάταξη αυτή εναρμονίζει τη διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπεύθυνων για την κατάθεση στεφάνων στα δημοτικά σχολεία με τη διαδικασία που προβλέπεται στα γυμνάσια και λύκεια. Η ρύθμιση του ζητήματος είναι κατεπείγουσα, καθώς ο ορισμός των σημαιοφόρων γίνεται την 10η Οκτωβρίου εκάστου έτους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top