Ο Τούρκος πρέσβης στο Star: Η ζώνη ασφαλείας θα βοηθήσει την Ελλάδα!

Τι υποστήριξε για τους άμαχους και την προστασία των συνόρων

Για την κατάσταση στη Συρία μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Ειρήνη Ζαρκαδούλα o  Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα. Ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν τόνισε την ανάγκη για δημιουργία ζώνης ασφαλείας η οποία όπως επισημαίνει θα βοηθήσει και στη μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας! 

"Η ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ"

«Εκτός από τον τρόμο, πληρώσαμε υψηλό τίμημα ως αποτέλεσμα της συριακής κρίσης, με την μορφή της άστατης μετανάστευσης. όπως γνωρίζετε, φροντίζουμε σχεδόν 4 εκατομμύρια ανθρώπους για περίπου 10 χρόνια. Στοχεύουμε να εγκαταστήσουμε μια ‘Ζώνη Ασφαλείας’ στα βόρεια της Συρίας για να διευκολύνουμε την ασφαλή και οικειοθελή επιστροφή των εκτοπισμένων Σύριων. Αυτό θα πρέπει να βοηθήσει την μείωση της μεταναστευτικής πίεσης τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα» υποστήριξε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα. 

"Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ"

Ο κ. Οζουγκεργκίν υποστήριξε επίσης σχετικά με την  Διεξάγουμε την επιχείρηση με σαφώς καθορισμένους, καθαρούς και περιορισμένους στόχους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η προστασία των αμάχων και των υποδομών τους είναι κορυφαία προτεραιότητα για εμάς. Έξω κυκλοφορούν πολλές ‘μολυσμένες’ πληροφορίες, ορισμένες με δόλο, για να δυσφημίσουν την επιχείρηση. Τσεκάρετε τις σημερινές αναφορές του πρακτορείου ειδήσεων ‘ΑΝΑΤΟΛH’ για να δείτε την πραγματική πηγή των εικόνων από τις απώλειες των αμάχων. Μερικές έχουν τραβηχτεί πριν από χρόνια σε άλλες χώρες». 

"ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ"

Σχετικά με τη διασφάλιση των συνόρων της Τουρκίας, ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα τόνισε: «Ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε τα σύνορά μας. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε και δεν θα ανεχθούμε την τρομοκρατία μέσα στη χώρα μας, ούτε στο κατώφλι μας από το Ισλαμικό Κράτος, το (κουρδικό) PKK ή το ‘αδελφό’ του PYD/YPG. Στο μεταξύ, η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας παραμένει απολύτως κρίσιμη». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top