Δριμύτατη καταδίκη της εισβολής της Τουρκίας από το Υπουργείο Εξωτερικών

Καθιστά υπεύθυνη την Άγκυρα για τις ανθρωπιστικές συνέπειες στην περιοχή

Υπουργείο Εξωτερικών

Δριμεία ανακοίνωση καταδίκης της ενέργειας της Τουρκίας να εισβάλει στη Συρία  εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Συρία: Οι «Beatles του ISIS» και ο φόβος για αναγέννηση των Τζιχαντιστών

Την ενέργεια της Τουρκίας είχε καταδικάσει προηγουμένως ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για «μεγάλο λάθος» της Τουρκίας.    

Δένδιας: Κάνει μεγάλο λάθος η Τουρκία στη Συρία

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του: 

«Η Ελλάδα συντάσσεται πλήρως με τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζει τη νέα μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε έδαφος κυρίαρχου κράτους και την καλεί να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΒΑ Συρία.

Επιχειρήσεις που αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης.

Αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και διά της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες.

Επιπλέον, η Τουρκία καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία.  

Υπογραμμίζουμε ότι μια βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top