Άγρια κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή

«Όταν με βλέπεις, τρέμεις» - «Πρόσεξε, υπάρχει και τρίτος γύρος»

Σκληρή κόντρα είχαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρείχε πλήρη κάλυψη στον κ. Παπαγγελόπουλο, ενώ κατηγόρησε τον υπουργός Ανάπτυξης πως έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας, όμως τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί.

Μάλιστα, είπε με υπονοούμενα πως και οι υποθέσεις «του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου είχαν αρχειοθετηθεί και μετά πήγαν φυλακή». «Γι΄ αυτό προσέξετε, έπεται και τρίτος γύρος», είπε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σε υψηλούς τόνους: «Κάνατε εξεταστική επιτροπή για δύο χρόνια και δεν αποδείξατε τίποτα. Το περίφημο πόρισμά σας ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια και δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πόρισμα αυτό. Δεν το φέρατε γιατί δεν είχε μέσα απολύτως τίποτα. Εγώ ως πολιτικός δέχομαι να ψάχνονται οι πολιτικοί και να τους κατηγορεί ο καθένας για ό,τι θέλει».

«Εμένα με έψαξε εισαγγελία διαφθοράς δύο χρόνια αλλά από ό,τι μας είπατε η αρχειοθέτηση δεν φτάνει. Θέλει και στάμπα από τον Πολάκη για να έχουμε αθωότητα;», σημείωσε.

«Κύριε Πολάκη, για την προκαταρκτική, που μιλάμε σήμερα, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε εσείς στον εισαγγελέα πάρα εγώ. Γιατί θα ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες όταν αρθεί η ασυλία τους αν πράγματι τους ξέρατε, όπως έχετε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, και αν πράγματι τους ξέρατε τότε είστε κι εσείς εμπλεκόμενος στην σκευωρία περί αλλοιώσεως του πολιτεύματος και ισόβια κάθειρξη», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Επειδή εισαγγελέας δεν είσαι και όταν με βλέπεις, τρέμεις, σταμάτα τα αυτά και πείτε “ναι” στη προκαταρκτική, που δεν την ψηφίζετε, και μην κρύβεστε».

Ο κ. Πολάκης ανταπάντησε στην τελευταία φράση του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας: «Επειδή έκανες από μακριά κάποιες χειρονομίες του στυλ “τώρα ήρθε η σειρά μας που άλλαξαν τα πράγματα”. Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Κάτι τέτοιους ακροδεξιούς σαν την πάρτη σας τρώμε πέντε για πρωινό».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top