Δένδιας στο Star: Άκρως σημαντική η συμφωνία που υπογράφουμε με τις ΗΠΑ

«Κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα» δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας αποκλειστικά στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και στον   Γιώργο Βλαβιανό εξηγεί πώς η αμυντική συμφωνία που θα υπογράψει το Σάββατο με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα.

Η άκρως σημαντική αμυντική συμφωνία αφορά στη χρήση της βάσης της Σούδας, του λιμένος της Αλεξανδρούπολης, τη χρήση αμερικανικών drones στο αεροδρόμιο της Λάρισας και την κοινή εκπαίδευση πιλότων ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε αποκλειστικά στο Star:  

«Πρόκειται για μια συμφωνία που κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα αλλά επίσης θεωρώ ότι αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι μια καλή συμφωνία.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν σε νέα φάση. Συνολικά οφείλω να πω ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Επανέρχεται στην περιφερειακή και τη διεθνή σκηνή με αυτοπεποίθηση. Διεκδικεί τον ρόλο που της ανήκει».

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει την Παρασκευή 4/10 διαδοχικές συναντήσεις από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 με τους εκπροσώπους των κομμάτων που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ… ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Ο Ερντογάν πάντως προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών του και θέλει να τους καλοπιάσει καθώς βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται καθημερινά. Τελευταία του πρωτοβουλία να κεράσει κεφτεδάκια προσκεκλημένους στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΓΙΑΒΟΥΖ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 7

Την ίδια ώρα οι προκλήσεις του συνεχίζονται με παράνομες ενέργειες στον ενεργειακό τομέα. Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να πλεύσει προς το οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ σύμφωνα με νέα Navtex και να παραμείνει εκεί έως τον Ιανουάριο του 2020.

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16

Χθες το βράδυ υπήρξαν νέες προκλήσεις στο Αιγαίο καθώς τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου-Χίου αλλά αναχαιτίστηκαν. 

Οι παραβιάσεις ήταν νυκτερινές κατά τη διάρκεια του Παρμενίωνα με τεράστιο ρίσκο από την Τουρκία πρόκλησης θερμού επεισοδίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top